Hatay’da Yaşanan İşsizlik ve Yurt Sorununa Değindi

0
129

CHP’li Vekil Topal, Hatay’ın Sorunlarını Meclise Taşımaya Devam Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın sorunlarını meclis gündemine taşımaya kararlılıkla devam ediyor. Milletvekili Topal, ilk olarak Hatay’da yaşanan işsizlik sorununa değinirken, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı tarafından cevaplanması istemiyle Hatay’daki işsizlik hakkında meclise soru önergesi sundu.

Aile Bakanına; “Hatay’da kayıtlı işsiz sayısı son 7 yılda, yıllar itibariyle ne olmuştur? Bu sayı Temmuz 2018 itibariyle kaçtır? Hatay’da Temmuz 2018 ayı itibariyle işsizlik ödeneği alan kişi sayısı kaçtır?

2018 yılında işsizlik sigortası ödeneği için Hatay’da İlçeler bazında başvuru yapan kişi sayısı kaçtır? En çok hangi ilçemizde işsizlik vardır? Kaç kişi bu ödenekten yararlanmaya hak kazanmıştır?

İşsizlik Sigortası Fon varlığının bugünkü değerinin ne kadarı Hatay’dan toplanmıştır?

Son 7 yılda işsizlik sigortası fonundan Hatay’da nerelere, ne kadar kaynak aktarımı yapılmıştır?

İşsizlik ve kayıt dışı istihdam arasında bir ilişki söz konusu mudur? Kayıt dışı istihdam en çok hangi sektörlerde ve hangi şehirlerde yaygındır?” şeklinde sorular yönelten Milletvekili Topal, ikinci olarak da ilimizdeki yurt sorununa değindi.

Öğrenci Yurtlarını da Gündeme Taşıdı

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte, öğrenci yurtlarını TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun cevaplaması istemi ile verdiği yazılı soru önergesinde; “Hatay ilinde kaç Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu bulunmaktadır? Bunlardan kaç tanesi özel kaç tanesi yurt kamuya aittir?

Hatay ilinde kaç öğrenci yurtlarında barınmaktadır? Mevcut yatak kapasitesi ihtiyacı karşılamakta mıdır? Açıkta kalan öğrenci sayısı ne kadardır?

Hatay ilinde 2018 yılında kaç yurda denetleme yapılmıştır? Denetleme sonucu uyarılan yurt sayısı kaçtır? Kapatılan yurt var mıdır? Bunların sayısı nedir?

2018 yılı itibariyle açılmış veya açılması planlanan Yurt var mıdır? Yatak kapasitesi ne kadardır?” sorularına yanıt aradı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here