Hatay’a Şehit Ateşi Düştü

0
223

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Tel Abyad kentinin kırsalında, PKK/PYD terör örgütünün havanlı saldırısı sonucu Uzman Çavuş Harun Çınar şehit oldu.

Piyade Uzman Onbaşı Harun Çınar’ın (22) şehadet haberi, Hatay’da yaşayan ailesine ulaştı. Antakya ilçesi Açık Dere Mahallesi’ndeki yaşayan babaevine Çınar’ın şehit olduğu haberi yetkililer tarafından verildi. Hikmet ve anne Emine Çınar çifti çocuklarının şehadet haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Rahatsızlanan Çınar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Bekar olduğu öğrenilen şehit Çınar’ın, baba evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da Çınar ailesine taziyeye geldi.

Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad kentinde PKK/PYD teröristlerin havanlı saldırısında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Harun Çınar’ın (22) cenazesi, törenle memleketi Hatay’a uğurlandı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Tel Abyad kentinin kırsalında, PKK/PYD terör örgütünün havanlı saldırısı sonucu Uzman Çavuş Harun Çınar, ağır yaralandı.

Akçakale Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından kaldırıldığı Şanlıurfa’daki hastanede şehit olan Çınar için cenaze töreni düzenlendi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Şehit Çınar’ın cenazesi, GAP Havalimanı’na getirildi.

Buradaki törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından, il müftüsü tarafından dua edildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak helikoptere konuldu ve memleketi Hatay’a gönderildi.

Kaymakam Yönden’den Taziye Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, şehit düşen Uzman Çavuş Harun Çınar için taziye mesajı yayımladı. Kaymakam Yönden; “Barış Pınarı Harekatı bölgesinde terör örgütleri tarafından havan ile yapılan taciz atışı sonucu ağır yaralanan Hatay’ın Antakya İlçe nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Onb. Harun Çınar’ın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehadete intikal ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kahraman şehidimize rahmet niyaz ederken, kederli ailesi başta olmak üzere, TSK teşkilatı ile tüm silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Vatan Size Minnettardır” dedi.

Lütfü Savaş’tan Antakyalı Şehidin Ailesine Başsağlığı Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tel Abyad bölgesinde şehit düşen Uzman Çavuş Harun Çınar için sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Başkan Savaş mesajında; “Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Antakya nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Uzman Çavuş Harun Çınar’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here