Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Yıldıran; “Arsuz Kilisesi Yeni Yüzüyle Cemaatin Hizmetinde”

0
945

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, yaklaşık iki yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ibadete açılan Arsuz Mar Yuhanna Kilisesinde düzenlenen açılış ayinine katıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar sonucu restorasyonu tamamlanan kiliseyi cemaatin hizmetine açmış bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Yıldıran, kilise bahçesinde yaptığımız görüşmede; “Mar Yuhanna Kilisesinin 2015 Aralık ayından bu yana devam eden bir uygulama projesini tamamlamış bulunmaktayız. Proje kapsamında çeşitli düzenlemeler yapıldı. Tüm çalışmalar, Bölge Koruma Kurulu’nun onaylı projesi kapsamında yapıldı.

Kilisenin asıl dokusu muhafaza edilerek çatı, sıva, taban kaplamaları ile kapı ve pencereler yenilendi. Çevre duvarı, çan kulesi, tuvalet, lavabolar ve mutfak bölümleri onarıldı. Lavabolar, tuvaletler daha düzenli ve daha çağdaş hizmet verecek şekilde tamamlandı. Elektrik ve mekanik tesisat günün koşullarına uygun hale getirilerek yangın ihbar sistemi, yangın söndürme sistemi, güvenlik kamerası sistemi, ses sistemi ve çevre sulama sistemi kuruldu. Bu şekilde bir vakıf kültür varlığı yeniden düzenli ve son sisteme uygun şekilde vatandaşların hizmetine açılmış oldu.

Bugün cemaat kendi dini açılış törenini gerçekleştirdi. Çevredeki bölgelerden cemaat başkanı ve liderlerinin katıldığı törene bizi de davet ettiler. Bizde Vakıflar Bölge Müdürlüğünü temsilen katıldık. Hayırlı uğurlu olsun!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here