Hatay Standı EMITT Fuarı’nda Büyük İlgi Gördü!

0
109

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da Ziyaret Edenler Arasındaydı…

Ulusal ve uluslararası fuar ve etkinliklere katılarak, sahip olduğu sayısız değerleri daha fazla insanla buluşturan, barış ve hoşgörünün merkezi Hatay, Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan “17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı”nda bu yıl da yerini aldı. İstanbul TÜYAP’ta açılan EMITT Fuarı’na katılarak, sahip olduğu güzellikleri tüm dünya ile buluşturan Hatay’ın standı oldukça ilgi gördü.

24 Ocak 2013 Perşembe günü başlayan fuarı, açılışının ikinci gününde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da ziyaret etti. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz eşliğinde Hatay standını gezerek, ilimize özgü ürünleri büyük bir hayranlıkla izleyen Bozdağ’a, ilimizin tescilli tatlısı künefe de ikram edildi. Künefenin lezzetini çok beğendiğini ifade eden Bozdağ, ünü sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da bilinen künefenin eşsiz lezzeti ile bu ünü hak ettiğini dile getirdi.

İlimizin standında yer alan ağaç işlemeciliğinden hasır örmeciliğine, mozaik sanatından, ilimizin en önemli değerlerinden ipek işlemeciliğine, nar ekşisinden zeytinyağına, biber salçasından, defne sabununa kadar ilimize özgü ürünlerimizi inceleyen ve stant görevlilerinden ürünler hakkında bilgi alan Bozdağ’a, Vali Lekesiz tarafından Helena Mobilya’nın doğallığı ile ünlü, el işlemeciliği ile bezeli bir ürünü de ziyaretinin anısına takdim edildi.

Vali Lekesiz,  Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın standı ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “İlimizin sahip olduğu zenginlikleri ulusal ve uluslararası uygun zeminlerde tanıtmaya devam edeceğiz. Sayın Başbakan Yardımcımızın  da zaman ayırarak standımızı ziyaret etmesinden ve ilimizin tanıtımına yönelik yaptığımız çalışmada bizlere bu anlamda  destek olmasından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlimizin büyük ilgi gördüğü 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı, 27 Ocak 2013 Pazar gününe kadar sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here