Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

0
289

Suriye’nin Azez kentindeki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne, PKK/YPG’li teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Halil Kurt (24), memleketi Dörtyol’da toprağa verildi.

Afrin bölgesinde 9 Haziran 2019 Pazar günü, üs bölgesine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt için Dörtyol Yeşil Mahallesi Çamlık Mezarlığında tören düzenlendi.

Şehidin cenazesi ilk olarak helallik alınması için ilçeye bağlı Yeşil Mahalle’deki babası Mevlüt, annesi Leyla Kurt’un oturduğu evin önüne getirildi. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi uğurlama törenin düzenleneceği Çamlık Mezarlığına götürüldü. Şehit Kurt için Çamlık Mezarlığında öğle namazı sonrasında İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Şehit Kurt için düzenlenen cenaze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Leyla Kurt, törenin düzenlendiği mezarlığa yakınlarının yardımı ile gelebildi. Cenazenin mezarlığa girişi sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Ne mutlu Türküm diyene” sloganı attı. 2 ay sonra nişan yapmak için hazırlık yaptığı öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Halil Kurt, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Defin merasimi sonrasında, Şehit Kurt’un tabutunun sarıldığı Türk Bayrağını Babası Mevlüt Kurt’a ve şehidin hatırası olan fotoğrafını şehidin annesine vererek teselli eden ve sabırlar dileyen Vali Doğan şehit Kurt’un ailesinin acısını paylaştı.

Terör örgütü üyelerinin tanksavar saldırısı sonucu kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesinde şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Halil Kurt, Kilis’teki işlemlerin ardından otopsi yapılmak ve askeri tören için Gaziantep’e uğurlanmıştı. Şehit Halil Kurt’un naşı Dörtyol’a geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Öte yandan, Azez kentindeki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne yapılan saldırıda yaralanan 5 askerin tedavisi ise Kilis Devlet Hastanesinde sürüyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here