Hatay BŞB Başkanı Savaş, Hristiyan Hemşerilerinin Vaftiz Bayramı Sevincine Ortak Oldu

0
156

savaş-vaftiz bayramıHatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın vaftiz edilişinin yıl dönümü olarak kabul edilen Vaftiz Bayramı dolayısıyla Hristiyan hemşerilerini tebrik etti.

Hatay’ın çok kültürlü mozaik toplumsal yapısında farklılıkları zenginlik gören bir anlayışla hareket eden Başkan Savaş, Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi’nde Hristiyan hemşerilerinin bayram sevincine ortak oldu.

Savaş: “Farklılıklarımızın Birlik Temelinde Zenginlik Sayılacağı Nice Bayramlar Diliyorum”

Tokaçlı Mahalle Muhtarı İbrahim Çilingir’in ev sahipliğinde Rum Ortodoks Kilisesi Antakya Patrikliği’nde gerçekleşen, Abuna Mihail Papas’ın katılımı ve Hristiyanlık dinine mensup vatandaşların büyük ilgisiyle kutlanan bayramda konuşan Başkan Savaş; “Bizim şehrimizde ırk, din, dil ve mezhep ayrımı yok, hepimiz bu toprakların evladıyız. Kardeşliğimizin daim olacağı ve farklılıklarımızın birliğimiz temelinde zenginlik sayılacağı nice bayramlar temenni ediyorum. Hristiyan Alemi açısından büyük önem taşıyan bu özel günde başta Hristiyan hemşerilerim olmak üzere Vaftiz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kutlamalarda yer alan Hristiyan vatandaşlar, farklılıklara gösterdiği hoşgörülü yaklaşımından ve duyarlı tutumundan dolayı Başkan Savaş’a teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here