Hatay-Antakya’da Hanuka Işıklar Bayramı Kutlaması

0
150

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı ve Türk Yahudi Toplumu tarafından düzenlenen “Hanuka Işıklar Bayramı” kutlaması Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da gerçekleştirildi. Kutlamaya, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ve ilçedeki kanaat önderleri katılım gösterdi.

Huzur ve barış duaları edildiği anlamlı günde Yahudi vatandaşların bayramını kutlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Medeniyetler kenti Hatay’ımızda tüm renklerimizle birlik, beraberlik içerisindeyiz. Hepimizi mutlu eden bu birliktelik ruhu dünya döndüğü sürece devam edecektir. Hatay’ın barış ikliminin tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Samandağ Belediye Başkanı Nehir Hanuka Bayramı’nı Kutladı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de ‘Hanuka Işıklar Bayramı’nı yayınladığı bir mesaj ile kutladı. Başkan Nehir mesajında; “Hatay’ımızda her bayram ayrı bir anlam, ayrı bir heyecan, ayrı bir renk taşıyor. Hatay’ımızın çok kültürlü ortamı barış, kardeşlik, hoşgörü ve ortak yaşama kültürünü de daha da güçlendirerek geleceğe taşıyor. Birlikte yaşama kültürümüzü kalıcı kılan, daha da anlamlandıran bayramların coşkusudur. Hatay’ın kardeşlik ve barış ortamının tüm dünyaya örnek olması temennisiyle tüm Musevi aleminin Hanuka Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here