Hat Boru DASİFED’in Gurur Kaynağı Oldu

0
177

dasifed açıklama3Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan Doğu Akdeniz (TR63) Bölgesi’nin en geniş tabanlı iş dünyası sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten DASİFED’in Genel Sekreteri Onur Dönmezer, federasyon üyesi iş inanlarının bölgede yarattığı ekonomik değere dikkat çekti. Dönmezer, DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar’ın ortağı olduğu HATBORU’nun Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesine 253. sıradan girerek Antakya’nın gururu olduğunu vurguladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Genel Sekreteri Onur Dönmezer; “DASİFED, Antakya’dan HASİAD (Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği), İskenderun’dan İSSİAD (İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği) ve Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD), Arsuz’dan ARİAD (Arsuz İşadamları Derneği), Osmaniye’den OSİAD (Osmaniye Sanayici ve İşadamları Derneği) ve TÜSİAD’ın (Türk Sanayiciler ve İşadamları Derneği) üye olduğu ve Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası çatı örgütü olan TÜRKONFED’e bağlı bir bölgesel federasyondur” dedi.

Bölgesel olarak 5 üye dernekten 400’den fazla iş insanını temsil eden bağımsız ve gönüllü bir STK olduklarını belirten Dönmezer, gücü ve etkinliğinin yanı sıra federasyon üyelerinin bölgede yarattığı ekonomik değere de dikkat çekti. Dönmezer; “İSO tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine Antakya’dan sadece DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar’ın şirketi olan HATBORU girmeyi başardı. Geçen sene aynı listeye 418. sıradan giren HATBORU, 2015 yılı listesine 253. sıradan girerek büyük başarı göstermiştir” şeklinde konuştu.

DASİFED Genel Sekreteri Onur Dönmezer; “Federasyon Başkanımız Mehmet Kılıçlar’ın bu başarısı gerek son 5 yıldır ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan Antakya için gerekse de DASİFED için gurur kaynağı olmuştur. Bu vesileyle bölgemiz adına katkılarından dolayı DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar’ı, ortakları Sıddık Önlen, Zahir Kılıçlar ve bu başarıda emeği olan tüm HATBORU çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here