Hassa’da Üzüm Festivali Düzenlendi

0
272

Hatay’ın üzüm cenneti olarak tanınan Hassa’da düzenlenen 2. Üzüm Festivalinde Hassa halkı doyasıya eğlendi. Tarım arazilerinin %97’sinde üzüm üretilen Hassa’nın, ürettiği üzüm ve üzüm ürünlerini ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla yapılan 2.Üzüm festivali bağ bozumu ile başladı.

Hassa Kaymakamlığı, Hassa Belediyesi, Kırıkhan Hassalılar Derneği ve Hassa Muhtarlar Derneğinin organizesinde düzenlenen 2. Üzüm Festivaline; Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, çevre ilçelerin belediye başkanları, Hassa Dernekleri ve geniş halk topluluğu katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Milletvekili Hüseyin Yayman, üzüm festivalini gelecek yıldan itibaren ulusal ve uluslararası ölçekte yapmaya başlayacaklarını ifade ederek; “Önümüzde iki gündemimiz var. Birincisi Hassa üzümünün markalaşması. Hassa üzümünü Kırıkhan’ın kavunu gibi, Dörtyol ve Payas’ın portakalı gibi inşallah bir marka haline getireceğiz. İkincisi ise bunun tanıtılması. Hepimize büyük vazife düşüyor. İnşallah bizde önümüzdeki dönemde bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yayman, ayrıca bir aksilik olmaması halinde 2023 yılına kadar Hassa-Dörtyol Tüneli’nin tamamlanacağının müjdesini de verdi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı ise yaptığı konuşmada, üreticilerin ellerinin emeği, alınlarının teri üzümlerin markalaşması yönünde MHP olarak üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ‘Yörük Ana’ olarak da bilinen Döndü Deveci’ye, Yayman ve Kaşıkçı tarafından plaket verildi.

15 üzüm üreticisinin katıldığı en iyi üzüm yetiştirici yarışmasına katılan üzümler gurmeler tarafından değerlendirildi. Misafirlere üzüm şerbeti dağıtıldı.

Hassa şehir merkezinden başlayan ve 15 Kasım Gürkan Ergüneş parkına kadar mehteran eşliğinde yürüyüş sonrası, halk ozanlarının ve sanatçıların yer aldığı, halkın doyasıya eğlendiği festival gece yarısına kadar devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here