Harabe Evin Yıkılan Tavanının Altında Can Verdi

0
201

payas'ta ölümPayas’ta Karbeyaz Mahallesi Manolya Sokakta bulunan harabe ev 18 yaşındaki gencin ölümüne neden oldu. Payas’ta, harabe bir ev içerisinde bulunan 18 yaşındaki Doğan Günger, evin tavanının bilinmeyen bir nedenden dolayı çökmesi üzerine hayatını kaybetti.

Olay yerinde incelemede bulunan Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, konuyla ilgili bir açıklama yaparak; “95 doğumlu Ardahan nüfusuna kayıtlı Doğan Günger ilçemiz Karbeyaz Mahallesi Manolya Sokakta kullanılmayan harabe vaziyetteki bir evin içinde iken nedeni belirlenemeyen bir sebeple harabe evin tavanının çökmesi nedeniyle altında kalarak hayatını kaybetmiştir. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bu türlü beklenmeyen olayların bir daha yaşanmaması için göreve başladığımız günden itibaren belediye ekiplerimizce ilçemizdeki tüm sokak ve caddelerdeki kullanılmayan ve harabe vaziyette bulunan evlerin tespitleri yapılmaktadır. Kullanılmayan evlerin ilgili sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Belediye mevzuatı doğrultusunda can ve mal kaybının olmaması için kullanılmayan harabe evlerin bizzat sahiplerince yıktırılması, yıkmadıkları takdirde Belediye ekipleri tarafından yıktırılacağı ve masrafların 2 katı olarak tahsil yoluna gidileceği belirtilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızı belirtilen yapı özelliklerine sahip yerler hakkında her hangi bir cezai sorumlulukla karşılaşmamaları için ivedilikle gerekli tedbirlerin alınmasına davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here