“Halkımızı Atatürk ve Bayrak Saflarına Bekliyoruz”

0
112

tgb açıklama9Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şubesinden Birlik Çağrısı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İskenderun Başkanı Kazım Kocabıyık, İskenderunluları, 29 Ekim Çarşamba günü (yarın) Havuzlu Çarşıda Atatürk’te birleşmeye ve bağımsızlık bayrağını dalgalandırmaya çağırdı.

Boyacılar Parkında toplanan TGB’liler, halkı yarın yapacakları etkinliğe davet ettiler. Burada bir bildiri okuyan TGB Başkanı Kocabıyık; “2012 19 Mayıs’ında İstiklal’de, 29 Ekim’de Ankara-Ulus’ta, 10 Kasım’da Anıtkabir-Aslanlı yolda, 2013 8 Nisan’da, 5 Ağustos’ta Silivri’de ayağa kalkan Türk Milleti Atatürk’te birleşerek, haziran’da halk hareketini gerçekleştirdi. ABD-AKP planlarını, korku duvarını yerle bir eden halk yeniden sahneye çıkıyor.

Bayrağa, Atatürk heykellerine, okullarımıza ve Cumhuriyet’e saldıranlar ve açılım süreci ile PKK’yı meşrulaştırmak isteyen gerici ve bölücüler eliyle, 25 Ekim günü çarşı iznine çıkan 3 askerimizi kalleşçe vurmuşlar, şehit etmişlerdir. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onları katleden terör örgütüne ve ortaklarına da cevaben şunu söylüyoruz; Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bu topraklarda Mustafa Kemallerin yenilmeyeceğini er ya da geç anlayacaklardır. Türk’ü Kürt’ten, Kürt’ü Türk’ten ayıramayacaklardır.

Buradan haykırıyoruz; Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir. Birlik ve bütünlüğü bozmak isteyen, emperyalizmin taşeronu vatansız ve bayraksızlara karşı vatana, bayrağa ve cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Atatürk ve bayrağa yapılan saldırılara karşı halkımızı Atatürk’te birleşmeye ve bağımsızlık bayrağımızı dalgalandırmaya çağırıyoruz. 29 Ekim Çarşamba saat 17.00’da Havuzlu Çarşıda birlik, barış ve kardeşlik için toplanıyoruz. Tüm halkımızı cumhuriyetimizin 91. yılında Atatürk ve bayrak saflarına bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here