“Halk, İskenderun’u AKP’ye Teslim Etmeyecek!”

0
59

CHP’li Meclis Üyesi Kamil Turan Kendilerine ve Belediyeye Yapılan Eleştirilere Yanıt Verdi

Ak Parti İlçe Başkanının yapmış olduğu açıklamalara tek-tek yanıt veren İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, halkın CHP’nin hizmetlerinin farkında olduğunu ve İskenderun’u AKP’ye teslim etmeyeceğini belirtti.

İlk olarak Ak Parti İlçe başkanının suya yapılması öngörülen zamla ilgili eleştirilene yanıt veren Meclis Grup Başkanvekili Turan; “Çevre illerde AKP’nin yönettiği belediyelerde suyun tonajı 2,50 ile 3,00 lira arasındadır. Antakya Belediyesinde de 2011’de 1,57 lira idi. Şuan ki fiyatları bilmiyorum. Oysaki İskenderun Belediyesinde suyun tonajı 1,25 liradır. Yeni yapılmak istenen fiyat ise 1.36 liradır. Burada yapılmak istenen zam uygulaması değil, enflasyona karşı bütçeyi korumaktır. Bütçe Komisyon üyesi arkadaşımız Mustafa Alper Menteşoğlu da elektriğe yapılan son zamlar ve tamir ücretlerinin artışı gibi nedenlerden dolayı yapılmak istenen zammın nedenlerini detaylı bir şekilde açıklamıştı. Devletin verdiği yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde bizde zam değil, enflasyona karşı bütçeyi korumak istedik. Kaldı ki görüşmeler esnasında konuşulan da meskenlerin su kullanımına zam yapılmaması yönünde idi. Bu yüzde 7,08’lik artışın sadece inşaat ve işyerlerine yapılmasını söyledik. AKP grubu seçim öncesi popülist davranarak bunu engelledi” dedi.

Şehirden Uzak Olduğunun Göstergesi

Ak Parti meclis grubunun kentte yapılan çalışmaları gördüğünü de kaydeden Turan; “AKP İlçe Başkanının, CHP’yi ve CHP zihniyetini İskenderun Belediyesi üzerinden eleştirmeye kalkması şehirden ne kadar uzak olduğunun ve CHP’yi hiç tanımadığının göstergesidir. Yerel iktidara geldiğimizden beri bütün çalışmalarını mazlum halkın hizmetine sunmuştur. Seçim atmosferine girilmesine karşın belediyenin altyapıya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürmesi de bunun en büyük göstergesidir.

AKP meclis grubu çoğunlukla İskenderun için yaptığımız hizmetleri görmekte ve bizimle uyumlu çalışmaktadır. Ancak AKP ilçe başkanı İskenderun yararına olan bu uyumu bozma gayesi ile kendi grubunu dahi zor durumda bırakmaktadır. Kaldı ki, İskenderun için AKP belediye meclis üyeleri meclise bugüne kadar sadece iki önerge sundular. Biri merkez camii yeri diğeri ise kendilerine yakın bir işadamının arsası içindir. Hizmet için hiçbir hazırlığı yapılmamış her iki önergeyi de müspette kağıt olmaktan çıkartıp plan disiplini içerisinde değerlendirerek gerçek önerge haline bizler getirdik ve parti ayrımı gözetmeksizin onay verdik” diye konuştu.

AKP İlçe Başkanı Dersine İyi Çalışmamış!

İskenderun Belediye Meclisince engellenmiş veya kaçırılmış hiçbir yatırımcı olmadığının da altını çizen Turan; “AKP ilçe başkanı ranttan bahsediyorsa, ne CHP ne de diğer partilere ait meclis üyeleri zannetmiyorum ki, buna izin versinler. Birde İskenderun büyük bir şehirdir. 30 yıldır eski imar planı ile yöneltilmektedir. Yeni imar planının ihalesi yapılmış, 1 Ocak itibari ile de teslim edilmesi beklenmektedir. Tabi bunun itiraz ve meclis görüşme zamanı vardır” diyerek, imar planının Nisan ayından önce yürürlüğe girebileceğini tahmin ettiklerini de kaydetti.

AKP ilçe başkanın dersine iyi çalışmadığını savunan Kamil Turan; “İskenderun Belediyesi toplumun yararı olmadıktan sonra Cem Evi ve AKAD arsaları dışında hiçbir arsayı satmamıştır. Toplum yararına çalışan İGEV’de yurt yapmak için arsa talebinde bulunmuştur. Diğer satışlarla beraber AKP buna da karşı çıkmıştır. CHP geçmişte olduğu gibi bugünde yarında hiçbir kaynağını kimseye peşkeş çekmez çektirmez.

AKP İlçe başkanı dersine iyi çalışsaydı, bütçe komisyonu ve müdürlüğünün satış teklifinin yeni açılacak yolların kamulaştırılmasında ve adliye civarındaki kavşak düzenlemesinde kullanılmak şartı ile satış yetkisi istendiğini bilirdi. Samimi olsaydı, 3,5 yılda belediye CHP iktidarında ne kadar ve ne tutarda arsa kazandırdığını da göz ardı etmezdi.

Seçimi Kazanmak İçin Farklı Yollara Gidiyor!

Bu konuşmalar, belediyeyi kazanma ve halkı kandırmaya yönelik konuşmaktadır. Artık seçim ortamına girilmiştir! AKP, CHP’yi yenemeyeceği için; büyükşehir yasası ile beraber 18-20 km. ötedeki Denizciler, Azganlık, Sarıseki gibi beldeleri İskenderun’a bağlama çalışmasına girmezdi. Eğer gerçekten İskenderun’u büyütme konusunda samimi olsaydılar Karahüseyinli, Karaağaç ve Nardüzü beldelerini dışarıda bırakmazlardı. Ama şunu bilsinler ki, ne yaparsa yapsınlar, Halk CHP’nin hizmetlerinin farkındadır ve İskenderun’u AKP’ye teslim etmeyecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here