Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Resim Sergisi

0
51

İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Resim Kursu Öğretmeni Demet Karabulut, kursiyerleri ile birlikte yıl boyunca yapmış oldukları resimleri açtıkları sergiyle İskenderunluların beğenisine sundu. Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda açılan sergide, yağlı boya ve kuru kalem çalışmalar sergilendi.

Kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek hazırladıkları eserleri sergilemekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden HEM Resim Kursu Öğretmeni Demet Karabulut; “İskenderun Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı boya resim kursumuzda, 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaları sergiledik. Şu an 30 tane yağlı boya çalışmamız 10 tane de karakalem çalışmamız var sergimizde. 18 tane kursiyerimiz mevcut, her yaştan insanlarla beraber çalıştık. Çok zaman harcadılar, pek çok resim çıkarmaya çalıştılar. Peyzaj, natürmort, figüratif çalışmalar yaptılar. Çok güzel bir şekilde bitirdik ve sene sonu sergimizi açtık. Tüm İskenderunları bekliyoruz, resim güzelleştirir, rahatlatır, sanat olarak herkese hitap edebiliriz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kara kalem çalışmalarıyla sergiye katılan Kursiyerlerden Duygu Alnıaçık da; “Uzun zamandır resimle uğraşıyorum ama profesyonel olarak 7 aydır Halk eğitim merkezinde bünyesinde eğitim alıyorum. Gözüme hoş görünen resimleri çizmek istiyorum, daha çok kara kalem çalışıyorum. Kursumuz yağlı boya ama ben kara kaleme takılı kaldım, daha çok seviyorum karakalem çalışmayı. Sergimizde 10 kara kalem tablom var” dedi.

Emekli Edebiyat Öğretmeni Kursiyer Yasemin Dede ise; “Aslında bu serüvenim çok yeni, 4-5 aylık bir geçmişim var. Kara kalemle başladık sonra yağlı boyaya geçtim. Bu süre içinde yağlı boyada 3 tane eser ortaya çıkardım, renklerin verdiği enerjiyi yakaladım. 28 yıl edebiyat öğretmenliği yaptım ama bu dünya bambaşka bir dünya, çok mutlu oldum. Kesinlikle gençlerimize, büyüklerimize, emekli olanlara tavsiye ediyorum. Çocuklarımızın yetenekleri varsa yönlendirelim, bu dünya müthiş bir dünya” şeklinde duygularını dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here