“Haddini Bil, Kendine Gel!”

0
111

serkan topal16CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis Başkanına Sert Çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ve anayasaya ilişkin yaptığı açıklamalardan sonra bir basın bildirisiyle meclis başkanının sözlerini ağır bir şekilde eleştirdi.

Bilindiği gibi Meclis Başkanı İsmail Kahraman; “Yeni anayasada laiklik tarifi bir kere olmamalıdır. Dünyada laiklik tarifinin olduğu anayasalar Fransa, İrlanda ve Türkiye’de var. Tarifi de yoktur. İsteyen bunu istediği gibi yorumluyor. Böyle bir şey olmamalı. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım… Müslüman bir ülke olarak neden kendimizi dinden arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Bir İslam ülkesiyiz. Bu nedenle dindar bir anayasa yapmalıyız” demişti.

“Bu Sözler Tesadüfen Söylenmiş Sözler Değildir”

Bu sözler üzerine açıklama yapan CHP’li Vekil Topal meclis başkanının sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu sözler tesadüfen söylenmiş sözler değildir. Meclis başkanı bir projenin adını koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine karşı nasıl bir nefret içerisinde olduğunu da göstermiş oldu. O laikliktir ki IŞİD zihniyetinden bu ülkenin imanını, dinini, inancını korumaktadır. O laikliktir ki inancı nedeniyle ezilmek sömürülmek istenen Müslümanların, Hıristiyanların, Musevilerin ve bilcümle diğer inanan ve inanmayan yurttaşlarımızın barış içinde birlikte yaşamasının teminatıdır.  İktidara geldiğinden beri herkesi mezheplerine göre ayıran AKP bu ülkede çatışma ortamını tırmandırmak için belli ki yeni bir proje hazırlamıştır. Bu kabul edilemez.

“Biz Bu İlkeyi Ne Meclis Başkanına Ne De Başka Bir Kişiye Çiğnetiriz”

Laiklik bu ülkenin ve cumhuriyetin en temel değerlerindendir ve biz bu ilkeyi ne meclis başkanına ne de başka bir kişiye ne çiğnetiriz ne de tartıştırırız. Meclis başkanına söyleyeceğim tek bir şey var o da “Haddini bil, kendine gel!” olacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here