Habib-i Neccar Anılacak

0
90

habib-i neccar1Hatay Büyükşehir Belediyesi, 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Habib-i Neccar Hazretleri’ni Anma Etkinliği’ne hazırlanıyor.

Anadolu’nun ilk camisi unvanını taşıyan Habib-i Neccar Camii, ismini; caminin avlusunda bulunan, İsa peygamber döneminde gönderilen elçilere iman ve inancından dolayı şehit edilen Habib-i Neccar’dan alıyor.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılım göstereceği Habib-i Neccar Hazretlerini anma sebebiyle yapılacak olan etkinlikler, 11 Haziran 2015 Perşembe günü saat 20.00’da Habib-i Neccar Camii’nde İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun vaaz vermesi ile başlayacak. Vaaz bitimiyle birlikte, Kur’an Ziyafeti verilecek.

12 Haziran 2015 Cuma günü devam edecek olan program, sabah 09.30’da halk yürüyüşü ile başlayacak. Habib-i Neccar Hz. Makamı’ndan Cami’ye kadar yapılacak olan yürüyüşün ardından, 10.30’da Habib-i Neccar Camii’nde buluşan halkla açılış programı gerçekleşecek. Saat 13.00’te etli pilav ikramı yapılacak olan etkinlik, akşam saat 20.00’de panelistlerin katılımcılara sunumu ile son bulacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here