Güzelmansur; “Her Mahalleye Sandık Konulması İçin Çalışmaları Başlatacağız”

0
107

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Her Mahalleye Sandık Konulması İçin Çalışmaları Başlatacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay Milletvekilleri Dr. Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı’nın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında ilimizde ön seçimi hakim kılmak için gerekli bütün çalışmaları özveriyle gerçekleştireceklerini duyurdu.

Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşan ilçe ve İl kongrelerinde mahallelere sandık konulması ve önseçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla birlikte ülkemize demokrasiyi adım-adım getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ülkemizin çok partili hayata geçmesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye olan inancıyla gerçekleşmiştir. Partimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Demokrasimizin güçlenmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişten günümüze sürdürdüğü mücadelede halkın desteği ile birlikte önemli adımlar atılmış ve birçok yeni çalışma yapılmıştır. 

Bizler bugün Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl örgütü olarak bu çalışmalara bir yenisini eklediğimizi sizlere duyurmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Cumhuriyet Halk Partisinde en büyük makam üyeliktir. Biz üyelerimize ve Tabanımıza güveniyoruz. Önümüzdeki tüm seçimlerde mutlaka ama mutlaka ilimiz Hatay’da ön seçimi destekleyip, ilimizde ön seçimi hakim kılmak için gerekli bütün çalışmaları özveriyle gerçekleştireceğiz.

Bu vesileyle üyenin söz hakkı olan ilçe delegelerinin belirlenmesinde parti tüzüğümüz ve programında yer alan her mahalleye sandık konulması için gerekli tüm çalışmaları başlatacağız. Bununla birlikte üyelerimiz ikametgâh ettikleri mahallede ilçe delegelerini seçerek demokratik bir şekilde partililerimizi temsil etmeye başlayacaktır. Ön seçim delegelerinin de yer alacağı listelerde önümüzdeki döneme büyük bir adım atmış olup, yerel ve genel seçimlerde de ön seçimi talep etmek için sesimizi duyurarak halkın iktidarını üyelerimiz ile birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise; “19.06.2017 tarihli MYK kararı ile başlayan olağan kongre takvimini, Hatay’da parti içi demokrasi ilkeleri çerçevesinde yürüteceğiz. Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Ön Seçmen Seçimlerinde her mahalleye sandık konulmasını sağlayarak, üyelerimizin belirleyici olacağı bir süreci işleteceğiz. Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde de Hatay’da ön seçim yapılmasını destekleyeceğiz” diye konuştu.

“Her Mahalleye Sandık Şart!”

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem ise adaletli bir delege seçimi için sandığın şart olduğunu kaydederek; “Delege seçimleri parti üyesinin en çok kırıldığı, küstürüldüğü  dönemdir. Kırılan ve küstürülen bu üyeleri tekrar partiye kazandırmak çok zordur. Genel Başkan’ın seçilmesini belirleyecek olan kurultay delegelerinin tespitinde delegeler etkili olacağından; geleceğin belediye başkanlarının ve milletvekillerinin sıralamasını bu delegelerin yapacak olmasından dolayı önemi büyüktür. Yönetmelik “Seçim, önceden duyurulan gün, yer ve saatte gizli oy ve açık sayım yöntemiyle yapılır” diyor.  Tüzüğe ve yönetmeliklere uygun seçim yapmayan, kendilerine yakın olan insanları seçen başkan ve yönetimlerin kafalarında gizli planları ve gelecekte elde etmeyi düşündükleri çıkarları vardır. Durum böyle olunca partiye gerçekten hizmet etmiş insanların delege olmasının önü kesiliyor ve parti geniş tabana yayılamıyor. Seçimlere demokrasi getirmek adına her mahalleye sandık koyup mevcut üyelerin delegelere oy vermesi gerekmektedir. Sandık olmadan seçim yapıldığı zaman bir kısım CHP’lilerin partiden uzaklaşmasına ve partiye küsmesine sebep oluyoruz. Onlarda ya seçimlerde sandığa gitmiyor ya da kendilerine yakın başka partiye oy veriyor bu da CHP’nin büyümesini engelliyor” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Her platformda demokrasiyi savunan partilerinin kendi seçiminde de aynı hassasiyeti göstermesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Ertem; “Türkiye’ye demokrasiyi getiren, her platformda demokrasiyi savunan CHP’nin yapısına uygun hareket ederek toplumda ve partide karşılığı olan en doğru ve ilkeli delegelerin tespiti için kesinlikle sandık gerekiyor. Bunu yapabildiğimiz takdirde bir sonraki yerel ve genel seçimlerin ön seçim ile olacağını düşünürsek ilkeli delegelerin belirleyeceği milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile CHP olarak Hatay’da daha yüksek oranda oya ulaşıp başarılı olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)