Gürsel Öztürk Paşa Tümgeneralliğe Yükseldi

0
1118

gürsel paşa12010 yılı Yüksek Askeri Şura kararları gereğince o dönemlerde 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı görevini yürütürken Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı’na atanan Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Tümgeneralliğe yükseldi.

İskenderun’da iken 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı görevlerini başarıyla yürüten ve görevi boyunca İskenderunlularla iyi ilişkilerde bulunan Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı Yüksek Askeri Şura kararları ile Tümgeneralliğe yükseldi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı; bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren emekli olacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı Yüksek Askeri Şura (kararları ile İskenderun’da görev yapan ve halkla bütünleşen Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Tümgeneralliğe yükseldi. Terfi sırasındaki İskenderunlu Korgeneral Raif Akbaş ise emekliye sevk edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here