Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
76

İKEM’li Anaokulu Öğrencileri Turşu Yaptı

İKEM Koleji Anaokulu öğrencileri yiyecekler, içecekler ve kış mevsimi temamızda yiyecekler konusunu işlerken, Anaokulu A, B ve C şubesi öğrencileri, öğretmenleri Tuğba Davut, Nalan Erdoğan, Bahar Yenmiş, yardımcı öğretmenler Mune Bulut, Şefika Ray, Hatice Kartal’ın evlerinden getirdikleri kavanozlarda turşu yaparak sebzelerin daha uzun süre saklamasını öğrendiler. Anaokulu Öğretmeni Tuğba Davut, mevsimimizin sebzesi olan lahana, havuç, kırmızılâhana ile turşu yapmaya karar verdiklerini ve bunu da öğrencilere uygulamalı şekilde okul yemekhanesinde çocuklara göstererek yaptıklarını kaydetti. Tuğba Davut; “Yaptığımız turşuları sınıfımızda saklayarak kavanoz içerisindeki turşunun yenecek bir şekle gelişini çocuklarımızla birlikte gözlemleyeceğiz. Bunun sonucunda çocuklarımız kışın yiyebildiğimiz sebzeleri saklamayı korumayı öğrenmiş oldular” şeklinde konuştu.

 

Prime Mall Antakya Ziyaretçileri En Güzel Vitrini Seçiyor

Prime Mall Antakya yeni yıla rengârenk giriyor. Yeni yıl dekorasyonu ile göz kamaştıran Prime Mall Antakya ziyaretçilerine sıcacık ve samimi bir ortam sunmaya devam ediyor. Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan mağazaların vitrinleri de göz dolduruyor. Ziyaretçilerini birbirinden farklı ve şık vitrinleri ile karşılayan mağazalardan, en güzel vitrini hazırlayan mağazayı Prime Mall Antakya ziyaretçileri seçiyor. Birçok mağazanın vitrin fotoğrafları www.facebook.com/primemallantakya adresinde yayınlandı. 23 Aralık’a kadar Prime Mall Antakya’nın facebook sayfasına giren herkes vitrin fotoğraflarını beğenerek oylayabilecek. Ziyaretçilerin oyları sonucu hem en güzel mağaza vitrini seçilecek hemde oylama yapanlar arasında yapılacak çekiliş sonucunda 20 şanslı ziyaretçimiz bowling kuponu kazanacak.

 

İskenderunlular Barış ve Kardeşlik Şarkılarıyla Coştular

İskenderunlular ünlü üç şairin katıldığı Barış ve Kardeşlik temalı şiir ve türkü dinleti gecesinde coşup kendilerinden geçtiler. Barış, kardeşlik adına kültürel etkinliklerde çabalarıyla tanınan Süheyla Biner ve Süheyla Gizlen ikilisi tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen kültürel bir etkinlik ile İskenderun’da özlemi duyulan bir eksikliği giderdikleri ifade ediliyor. Özel girişimleri ve çabalarıyla İskenderun’a davet ettikleri şair İbrahim Karaca, Şair Hakkı Zariç ve Şair Neşe Yaşın’ı Öykü kafede bir araya getiren Süheyla ikilisi; şairlerin şiirleriyle sanatçı Ozan Ali’nin birbirinden güzel türküleriyle harmanlanıp sunması dinleyenleri büyüleyerek kendinden geçirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here