Gündemden Kısa-Kısa Haberler

0
51

gündem kısa1Erzin Polisi, Maddi İmkânlarını da Erzin’in Huzuru İçin Seferber Ediyor

Toplumsal paylaşmanın ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı Ramazan ayında Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli de Polis-Vatandaş ilişkisinin geliştirilmesi ve toplumsal dayanışmaya destek olma adına, ilçede yaşayan fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşların iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunmak için hazırlamış oldukları Ramazan paketlerini bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Erzin Polisi, gönüllü personel ve hayırsever kişilerin katılımı ile hazırlanan 150 ramazan paketini, personelin devriye görevi ifa ederken tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine bizzat evlerinde dağıttı. Hazırlanan Ramazan paketlerinin içerisinde vatandaşın günlük ihtiyaçlarını karşılayan temel gıda malzemeleri bulunuyor.

 

MEB Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetlerinin belirlenebileceğini kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacak. Ancak okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki “kılık kıyafet sınırlamaları” ile ilgili maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilecek. Önceki yönetmelikte “Velilerin en az yüzde 60’ının muvafakatiyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4. maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilir” hükmü yer alıyordu.

155’i Boş Yere Aramaya 182 TL Ceza

Emniyet yetkilileri, 155 polis imdat hattının Türkiye’de en çok kullanılan acil yardım hatlarından biri olduğunu belirterek, ancak, diğer acil yardım numaralarında olduğu gibi polis ihbar hattının da gereksiz aramalar nedeniyle meşgul edildiğini belirtti. Polis ihbar hattına adresin, saatin sorulduğunu aktaran yetkililer, sevgilisinden ayrılanların, evde sigara veya içkisi bitenlerin, çocuğuna söz geçiremeyen annelerin bile 155’i aradığını söyledi. Bu tür aramalar nedeniyle, gerçekten acil yardıma ihtiyaç duyanların mağdur edildiğini vurgulayan emniyet yetkilileri, 155 polis imdat hattını gereksiz yere arayıp meşgul edene para cezası verilmesini öngören bir düzenleme hazırladı. Emniyet Genel Müdürlüğünün, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in görüşüne sunduğu düzenlemeye göre, hattı amacı dışında arayıp meşgul eden vatandaşlara önce uyarıda bulunulacak ve “hattın acil yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik olduğu” hatırlatılacak. Uyarıya rağmen 155’i gereksiz yere arayıp, memurları meşgul eden kişiler hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılacak. Bu kişiler hakkında, Kabahatler Kanunu’nun yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket edenlere verilen cezayı düzenleyen 32. maddesi uygulanacak. Bu madde, emre karşı gelen kişilere 182 lira para cezası verilmesini öngörüyor. Ceza, her ilde valiliklerce uygulanacak ve vergi dairelerince tahsil edilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here