Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
48

Cem Evinde Kadınlara Yönelik ‘Meme Kanseri’ Konferansı Verilecek

İskenderun Mustafa Kemal bahis siteleri Mahallesinde faaliyete giren Alevi Kültür Merkezi Cemevinde, bugün saat 12.00’de Genel Cerrah Doç. Dr. Ahmet Aslan, “Meme Kanseri” ile ilgili konferans verecek. Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği yetkilileri, halka açık olan konferansa herkesi davet etti. İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği tarafından tertip edilen konferansta kadınların korkulu rüyası olan “Meme Kanseri” ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatılacak. Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Genel Cerrah Doç. Dr. Ahmet Aslan, Meme kanseri ile ilgili alınması gereken tedbirler ve meme kanseri ile mücadele hakkında bilgiler vermesi bekleniyor. Bu önemli konferansın halka açık olduğunu duyuran Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği yetkilileri, bugün İskenderun Cemevi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konferansa herkesi davet etti.

 

Resmi İlan Yeni Fiyat Tarifesi 1 Şubat’ta Yürürlüğe Girdi

Edinilen bilgilere göre, Resmi ilan tarifesinde düzenlemeye gidildi. Resmi İlan Fiyat Tarifesi’ni düzenleyen kararname eki, Resmi Gazetede de yayımlandı. Buna göre, resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti 7,91 liradan, 8,40 liraya çıktı. Yayın ücreti günlük fiili satış ortalaması 10 binden az olmayan gazeteler için 9,25 lira, 25 binden az olmayan gazeteler için 18 lira, 50 binden az olmayan gazeteler için de 31,30 lira oldu. Düzenleme, 1 Şubat 2013’ten itibaren geçerli olmaya başladı.

 

Antakya Haber’den Şehit Çocuklarına Kitap Hediyesi

İlimizin haber sitelerinden olan Antakya Haber (www.antakyahaber.net), şehit Mehmetçiklerin çocuklarına tatil armağanı olarak kitap hediye ediyor. Antakya Haber Ajansı Sahibi Gazeteci M. Hüseyin Zorkun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çocukların okuma alışkanlığına katkı sağlamak ve kitap ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile şehit çocuklarına hikaye kitapları hediye edeceğiz. Yaz tatilinde ders çalışmak ve oyun oynamanın yanı sıra çocukların kitap okumasının da gerekli olduğuna inanıyorum. On beş günlük tatilde ve yaz tatilinde Şehit Mehmetçiklerin çocuklarına küçük bir armağanımız olsun istedik. İlkokul çağındaki şehit çocuklarına kitap hediye edebilmemiz için lütfen bize 0.506 506 99 88’e (SMS) kısa mesaj atarak ya da zorkun@antakyahaber.net adresine mail göndererek ulaşın. Bize ulaşan şehit Mehmetçiklerin çocuklarına çeşitli hikâye kitapları hediye edeceğiz” dedi.

Askere Gideceklerin Sağlık Muayeneleri Tek Tabip Tarafından Yapılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, Askerlik Kanunu gereğince yükümlülerin sağlık muayeneleri, askerlik şubelerinin bulunduğu yerlerde, öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından, yoksa en yakın resmi sivil sağlık kuruluşunda veya asker hastanelerinde tek tabip tarafından yapılacak. Askerlik çağına giren yükümlüler, yoklamaları sonucunda askerliğe elverişli olanlar ve askerliğe elverişli olmayanlar olmak üzere gruplandırılacak. Yoklamada arıza veya hastalıkları gözden kaçanların, sevki sırasında rahatsızlığını beyan edenlerin, yoklama kaçağı ve bakayaların muayeneleri, askerlik şubesinin bulunduğu yerde öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından, yoksa en yakın resmi sivil sağlık kuruluşunda veya asker hastanelerinde bulunan tek tabip tarafından yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here