Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
72

Belediye Meclisi 1 Şubat’ta Toplanacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 01 Şubat 2013 Cuma günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplanacak. Belediye Meclisi gündemindeki şu konuları görüşecek; “1-Belediyemize ait bazı gayrimenkullerin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi. 2-Festival Yürütme Kurulunda görev yapmak üzere 7 adet meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi. 3-Cahit Orhan TÜTENGÜL Caddesi adının Cavit Orhan TÜTENGİL olarak değiştirilmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi. 4-Belediye Meclisinin 04.01.2013 tarih ve 5 nolu kararının yeniden görüşülerek iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.”

 

Üniversiteli Genç Hayatını Kaybetti

Yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi, kaldırıldığı hastanede lösemi (kan kanseri) hastalığından hayatını kaybetti. Gaziantep Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümü 2. sınıfta okuyan Burhan Güngör Gaziantep’te rahatsızlanarak, üniversitesinin tıp fakültesi hastanesine gitti. Baş ağrısı ve yüksek ateş şikâyetiyle gittiği hastanede acil tedavi gördükten sonra memleketi İskenderun’a döndü. Burada ağzından kan gelmesi sonrası Mustafa Kemal Üniversitesi tıp fakültesi hastanesine kaldırılan Burhan Güngör’e lösemi (kan kanseri) teşhisi kondu. Ailesine “sakın benim için ağlamayın” dedikten sonra hayatını kaybeden Burhan Güngör’ün genç yaşta ölümü, sevenlerini yasa boğdu. İskenderun esnaflarından olan Baba Musa Güngör, acı haberle yıkıldı. 20 yaşında hayatını kaybeden Burhan Güngör, Belen gedik asri mezarlığında dualarla toprağa verildi. Cenazeye Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Metin Önder, MHP Hatay il Başkanı Adnan Akdaş ailesi ve akrabaları katıldı.

 

Zihinsel Engelli Mehmet Şahan Ölü Bulundu

İskenderun ilçesinde kaybolan zihinsel engelli Mehmet Şahan, Bekbele Yaylası’nda soğuktan donmuş olarak bulundu. Zihinsel engelli Mehmet Şahan İskenderun’a bağlı Orhantepe Mahallesi’ndeki evinden 23 Ocak günü ayrıldı. Bir daha haber alınamayan 31 yaşındaki aynı zamanda epilepsi hastası Mehmet Şahan’ı arama çalışmaları AKUT ve sivil savunma arama kurtarma ekipleri tarafından yürütüldü. Son görüldüğü noktanın Amanos Dağları içindeki Bekbele Yaylası’nın alt kısmında olduğunun tespit edilmesi üzerine, arama çalışmaları bu bölgeye kaydırıldı. Aramalar sonucunda Şahan’ın cansız bedeni bir yayla evinin kenarında bulundu. Soğuktan donarak öldüğü tahmin edilen Şahan’ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İskenderun Belediyesi Taşınmazlarını İhaleyle Kiraya Verecek

Mülkiyeti İskenderun Belediyesi’ne ait olan taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince 3 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla ihale yapılacak. Taşınmazların kira ihalesi, açık arttırma usulü ile İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek. İhale, 12 Şubat 2013 Salı günü saat 14.30’da Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenecek. Kira Şefliği’nden verilen bilgilere göre, ihaleyle kiraya verilecek olan taşınmazlar ve bir yıllık muhammen bedelleri şöyle: 4 nolu Belediye İşhanı No:13, 8.650,00 TL. Perakende Semt Pazarı No:87, 2.000,00 TL. Çok Katlı Otopark Altı No:4, 6 26.000,00 TL. Minibüs Garajı No:4, 4.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı A-Blok Kat:1’de No:3 -4 – 5 – 6 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı A-Blok Kat:2’de No:7 – 8 – 9 – 10 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı A-Blok Kat:3’de No:11 – 12 – 13 – 14 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı A-Blok Kat:4 No:15 – 16 – 17 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı B-Blok Kat:1’de No:25 – 26 – 27 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı B-Blok Kat:2’de No:30 – 31 – 32 her biri 10.000,00 TL. Tayfur Sökmen Bulvarı B-Blok Kat:3’de No:33 – 34 – 35 her biri 10.000,00 TL.

Payas’ta Huzur Kermesi Açıldı

Çökek Huzur Yaylası Vakfı tarafından yapılan yardımlaşma kermesi Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından açıldı. Kermes açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Altan; “Birlik ve beraberliğin göstergesi bu yardımlaşma kermesi şehrimiz ve gönül verenlere hayırlı uğurlu olsun. Kermesler şehrimize ve bizlere huzur veriyor, emeği geçenlere şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a, Hacı Ziya efendi’nin tablosu, oğlu Ahmet Bölükbaşı tarafından hediye edildi.

Atalay Demirci Bugün Antakya’da Sahne Alacak

‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasına katılmasının ardından yıldızı parlayan stand up gösteri sanatçısı Atalay Demirci, Antakya’da sahne alacak. Oğuz Oral’ın Sahibi olduğu BSG Organizasyon, ilk sanat etkinliği olarak, Atalay Demirci’yi hayranları ile buluşturuyor. Tek kişilik komedi türü gösterilerine devam eden Atalay Demirci, “Çuvaldız” stand up gösterisi ile Antakya’da sahne alacak. Atalay Demirci, bugün saat 20.00’de Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak. Davetiyeler, BSG Organizasyon (Atatürk Cad. Orman İşletme Civarı), Zorkun Medya (e-posta: zorkun@antakyahaber.net ve www.facebook.com/zorkunn ve Meclis Kültür Merkezi’nden temin edilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here