Gültekin; “İncirlik Üssü Türkiye’ye Karşı Her Türlü Melanetin Kullanıldığı Merkezdir”

0
117

Vatan Partililer İskenderunlu Esnaf Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Yaklaşık üç ay önce ‘İncirlik Üssü Kapatılsın’ kampanyası başlatan Vatan Partisi yetkilileri, İskenderun’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, kampanyalarına destek istediler.

Bu kapsamda, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve parti yöneticileri ile birlikte İskenderun Esnaf Odalarını ziyaret etti. Vatan Partilileri, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Uğur Fırat ile esnaf oda başkanları karşıladı.

Amerika’nın Kürt planının aslında ikinci İsrail planı olduğunu savunan Gültekin, ABD’nin ayrıca Hatay üzerinden denize açılmayı planladığını öne sürerek; “Vatan Partisi olarak iktidar ve muhalefeti bu konuda uyarıyor ve dikkat çekiyoruz. Bu ancak İncirlik Üssüne el konularak bozulur. Çünkü PKK’ya destek buradan gitmektedir. Yine İncirlik Barzani’nin referandum yapmasına cesaret veriyor. Barzani ABD’nin emrindeki İncirlik üssüne güvenerek, bağımsızlık referandumu yapacaktır. ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki on üssü İncirlik’ten destek görmektedir. Geçen sene planlanan darbenin incirlik üssünde planlandığı belgelerle kanıtlanmıştır.

İncirlik üssü bir yabancı devlet tarafından Türkiye’ye karşı her türlü melanetin kullanıldığı merkezdir. Bu durumda Türkiye’nin yapması gereken İncirlik Üssüne el koymaktır. Vatan Partisi olarak üç aydır kampanya yürütmekteyiz. Eğer Türkiye incirlik üssüne el koymazsa Irak ve Suriye’de tezgâhlanan planın sonuçları Türkiye’nin başına gelecektir” diye konuştu.

Barzani’nin, 25 Eylül referandumunda inat etmesi durumunda Türkiye’nin Habur kapısını kapattığını ilan etmesi gerektiğini vurgulayan Gültekin; “Çünkü Habur Barzani açısından nefes alma borusudur. Habur’u kapattığınız zaman Barzani üç gün dayanamaz. Barzani petrol ticaretini Habur üzerinden yapmaktadır. Türkiye, petrol ticaretine son vereceğini açıklasın. Barzani referandumdan vazgeçer. Ayrıca Hataylıları bu konular yakından ilgilendirmektedir. Eylül ayının başında biz yürüyüş düzenliyoruz. Hükümet bu kararı almaz ise yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” dedi.

Hatay Esnaf Odaları Başkanvekili Uğur Fırat ise İncirlik ve Habur kapısının, ne zamandır kime hizmet ettiği konularına dikkat çekerek; “Türkiye bir tane, başka ülkemiz yok, biz bu geminin içindeyiz. Aklıselim olmak gerekir, iyi düşünmek lazım, İncirlik kaç yılından beri vardır? Kuruluş amacı nedir? Habur kapısı ne zaman açıldı ve Barzani’ye kaç yıldır petrol çıkışı yapılmaktadır? Habur, PKK ve PYD’nin en büyük sınır gelir kaynağıdır. Bu izin niçin verildi? Halen neden göz yumulmaktadır? Kürt devletinin kurulması planları halen gündemde, o zaman kırk bin şehidi neden verdik? Anne ve babalara yazık değil mi? Bunlara meydan veren kimdir? Bunlar günü birlik olay ve politikalarla çözülmez. Türkiye 15 Temmuz’da uçurumun kenarından döndü. Bende katıldım ve sağcı, solcu ve emekçi ordaydı. Yalnız zengin iş adamları yoktu onlarda ibrenin nereye döneceğine bakıyorlardı” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here