Güler; “Ülkemizi, Torunlarımıza En İyi Şekilde Devretme Mücadelesinden Asla Emekli Olmayacağız”

0
76

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler; “Ülkemizi, Torunlarımıza En İyi Şekilde Devretme Mücadelesinden Asla Emekli Olmayacağız”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi, Türkiye’nin ilk emekli sendikası Tüm Emekliler Sendikası (EMEKLİ-SEN), dün 22. kuruluş yıldönümünü kutladı.

12 Temmuz 1995 tarihinde, “Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesinden Emekli Olunmaz” diyerek yola çıkan 149 emeklinin Ankara Valiliğine yaptıkları başvuruyla kurulan Türkiye’nin ilk emekli sendikası Emekli Sen alanında ilki gerçekleştirdi.

Kuruluş yıldönümleri nedeniyle bir açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler; “Sendikamızın 149 kurucusunun önemli bir kısmı, önceki yıllarda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’in, kuruluşunda yer almış olup, DİSK’in önemli mücadele ve direnişlerinde yer almışlardı. Onlar, hayatın yeni evresi olan emeklilik döneminde, insana yaraşır bir hayat sürdürmenin, örgütlü olmakla mümkün olduğunu gayet iyi biliyorlardı. Zira milyonlarca emekli, ülkeyi yönetenler, sermayenin istemlerini yerine getiriyor, tüm ekonomik ve sosyal düzenlemelerde sermayeyi kollamamalarından dolayı, çağdaş dünya standartlarının çok gerisinde bir yaşama mahkûm edilmiş ve insanca yaşama olanaklarından yoksun bırakılmıştı. Hâlbuki emekliler, hayatlarının en güzel dönemi olan gençlik yıllarında, bu ülkeye hizmet etmiş, kalkınmasına ve bu günlere gelmesine emek vermiş, göz nuru akıtmış ve alın teri dökmüşlerdi. Ancak, yukarıda belirttiğimiz üzere, iktidarların uyguladığı emek karşıtı politikalardan dolayı, yaşam koşulları, bu ülkeye verdikleri emeklerinin karşılığı değildi” diye konuştu.

Emeklilerin yıllardır hep engellerle karşılaştığını ancak mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Güler; “Bu ülkede, hiçbir zaman hak, hukuk, adalet ile demokrasi, insan hak ve özgürlükleri tam olarak uygulanmadı. Elbette sendikal alandaki engelleme ve hukuksuzluklar, sadece çalışanlarla sınırlı değil. İçinde emeklilerinde bulunduğu, üretici köylüler, öğrenci gençlik, ev çalışanları ve işsizler gibi hak menfaatleri ortak olan ve Türkiye’nin usulüne göre imzaladığı ve taraf olduğu uluslar arası antlaşmalar da, teminat altına alınmış sendika hakkını kullanamamaktadırlar. Bu nedenle sendika olarak, 22 yıldır bu ülkede adalet arıyoruz. Zira sendikamız kurulduğu günden itibaren, sistem tarafından emeklinin sendikası olmaz mantığıyla engellenmeye çalışıldı. Bir yandan idari engellerle yolu kesilmeye çalışılırken, diğer yandan ise hukuki engeller çıkarıldı.

Tüm engellemelere inat, DİSK / EMEKLİ-SEN 22 yıldır ara vermeksizin mücadeleye devam etmektedir. Türkiye çapında yürüttüğümüz faaliyetlerle, yok sayılan ve kahve köşelerinde zaman tüketmeye terk edilmiş olan milyonlarca emekliyi görünür hale getirdik ve sorunlarını gündeme taşıyarak, çözüm için adımlar atılmasını sağladık. Elbette emeklilerin tüm sorunlarını çözdük iddiasında değiliz.

Ancak Türkiye gibi örgütlenmenin ve hak aramanın neredeyse imkansız hale getirildiği, yasalardaki anti demokratik düzenlemeler yetmiyormuş gibi idarenin keyfi uygulamalarının engellemelere yol açtığı ve son bir yıldır devam eden OHAL’in nefes almayı imkansız hale getirdiği bir ülkede, 70 şube 35 temsilcilik ve 50.000 üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikalarından bir olma yolunda önemli adımlar atmış olan DİSK/EMEKLİ-SEN, mücadele azim ve kararlılığıyla, yoluna devam edecek ve milyonlarca emeklinin insani yaşam koşullarına ulaşmasının sağlanmasının yani sıra, çocuklarının ve torunlarının emaneti olan bu ülkeyi onlara en iyi şekilde devretme mücadelesinden asla emekli olmayacaktır. Hedefimiz, demokratik, laik, bağımsız, sosyal hukuk devleti normlarının hakim olduğu, temel hak özgürlüklerin sınırsız kullanıldığı, yan yana barış içinde eşit yurttaşlar olarak yaşadıkları bir ülkeyi çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmaktır” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here