“Görevlendirmeler Hukuka Aykırı!”

0
67

türk eğitim-sen15Akça’dan, İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek’e Ağır İtham!

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’i usulsüz görevlendirme yapmakla itham etti.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in yaptığı iki görevlendirme ile devlet zarara uğratıldığını, bu iki öğretmenin onlarca öğrencisinin mağdur edildiğini iddia eden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Akça; “Bu görevlendirmeleri siyasiler mi istedi?” diye İl Müdürü Şimşek’e soru yöneltti.

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelgeler ile öğretmenlerin asli işleri olan sınıflarında görev yapmaları gerektiğini belirtildiğini, geçici görevlendirmelerini iptal edildiğini anımsatan Şube Başkanı Akça; “Bu genelge doğrultusunda iş ve işlemleri yürüttüğünü söyleyen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek, bu durumu birçok toplantıda kendi personeli ile yaptığı toplantılarda dile getirmiştir. Fakat Sayın il müdürünün ya attığı imzalardan haberi yok ya da kendi personelini bilerek yanıltmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak yaptığımız çalışmalar sonunda tespit ettiğimiz 2 görevlendirme var ki hem bakanlık genelgelerine aykırı, hem de İl müdürümüzün bu sözlerinin doğru olmadığını gösterir durumdadır. Ayrıca bu görevlendirmelerle devlet zarara uğratılmakta, bu iki öğretmenin onlarca öğrencisi mağdur edilmektedir.

Bu 2 öğretmen Erzin İlçesindeki sınıflarından alınarak İskenderun İlçesi Emel Akçay İlkokulu ve İskenderun Demirçelik İlköğretim Okuluna Müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişlerdir. Bu görevlendirmelerde belirtilen öğretmenlerin yönetici olma haklarının bulunmaması ve İskenderun İlçesinde onlarca yöneticinin norm kadro fazlası olarak beklediği göz önüne alınırsa bu görevlendirmelerin yapılışında kamu yararının olmadığı, kişiye özel uygulama yapıldığı ve tamamen hukuka aykırı olduğu görülmektir” dedi.

Yapılan bu görevlendirmelerin ilgili okullardaki çalışma huzurunu bozduğunu ifade eden Akça; “Bu 2 öğretmenin başka ilçelerde görev yapıyor olması nedeniyle çalışanların aklında soru işaretlerine neden olmuştur. Ve akıllara bu görevlendirmeler ‘Siyasilere diyet borcu mudur?” sorusunu akla getirmiştir. Biz Hatay Valisinin ve İl Milli Eğitim müdürünün bu görevlendirmelerin iptali ile ilgili gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Aksi halde hukuki yollara başvurarak gerekeni yapacağımızı bildiriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here