Göde; “Emeklilere Ödenen Promosyonlar Yetersiz”

0
81

TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde; “Emeklilere Ödenen Promosyonlar Yetersiz”

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, emeklilere ödenen promosyonların yetersiz olduğunu söyledi.

Emeklilerin hak ettikleri promosyon ödemelerinin emekli aylık seviyelerine göre değiştiğini kaydeden Göde; “Bin TL aylık alanlara 300 TL, 1000-2000 TL arasında aylık alanlara 375 TL, 2000 TL üzeri aylık alanlara 450 TL promosyon 3 yıl süreyle ödenmektedir. 2020 yılında güncellenecek olan emeklilere ödenen banka promosyonları, tarafların ortak mutabakatı ile sonuçlandırılmalıdır.

Emekli aylığı 1.000 TL’ye kadar olanlara ödenen 300 TL banka promosyonunun üç yıl üzerinden ödendiği dikkate alınarak bir hesap yapıldığında; aylık promosyon tutarı 8,33 TL gibi çok düşük bir seviyede kalmaktadır. 375 TL promosyon alan bir emekli aylık olarak 10,4 2 TL, 450 TL promosyon alan bir emekli de aylık karşılığı olarak 12,5 TL almaktadır.

Bu tutarların bir anlamı kalmamıştır. Bankalar, emeklilerimizin parasını değerlendirirken bu şekilde bir promosyon ödenmesinin emeklilerimize bir katkısı olmamıştır. Bu nedenle 2020 yılında tespit edilecek olan promosyonların günümüz koşullarına göre belirlenmesi için SGK, bankalar ve derneğimizin taraf olduğu bir komisyon oluşturulmalıdır.

Promosyonlarla ilgili bütün eleştiriler derneğimize yapılmaktadır. Önümüzdeki yıl da yeniden belirlenecek olan banka promosyonlarının bir anlamı olmalıdır. Derneğimizin sorumlu tutulduğu banka promosyonlarının tespitinde, kamu çalışanlarına yapılan ödemeler de dikkate alınmalı ve gerçekçi bir belirlemeye gidilmelidir.

Banka promosyonları ile ilgili olarak 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi, yol gösterici bir belge olarak değerlendirilmelidir. Bankaların tek taraflı dayatmalarına izin verilmemelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here