Gezi Parkı Olayları İskenderun’da da Protesto Edildi

0
288

gezi-iskenderun1İskenderun’da da sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler, İstanbul Taksim’deki “Gezi Parkında” gösteri yapanlara, yürüyüş ve basın açıklamasıyla destek verdi. Şehit Pamir Caddesi Boyacılar Parkı üzerinde Cumartesi günü saat 16.30’dan itibaren toplanan yaklaşık 2000 kişilik grup sloganlar atarak, Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

gezi-iskenderun2

Taksim Gezi Parkı’nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle ilgili direnişe polisin biber gazı dâhil orantısız güç kullanmasına tepki olarak yurdun birçok yerinde olduğu gibi İskenderun’da da protesto gösterisi yapıldı.

Cumartesi günü Boyacılar Parkı üzerinde toplanmaya başlayan kalabalık daha sonra Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Gezi parkı ve polisin kullandığı orantısız güçle ilgili birçok pankartın taşındığı protesto gösterisi sırasında sık-sık ‘Hükümet istifa’ sloganları da atıldı.

gezi-iskenderun3

CHP İlçe Teşkilatının yanı sıra MHP İlçe Teşkilatı ve İşçi Partililerin de destek verdiği yürüyüşü İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ise yakından takip etti. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında herhangi bir taşkınlığın olmaması oldukça sevindirici oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here