Gencer; “Kadınlar Kendi Önemlerinin Farkında Olmalı!”

0
60

İskenderun Türk Kadınlar Birliği Derneğinden İGC Ziyareti

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle İskenderun Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Canan Gencer ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret etti. Burada günün anlamı hakkında konuşan Gencer, öncelikle kadınların kendi önemlerinin farkında olması gerektiğine işaret etti.

Açıklamalarında, Türk Kadını olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Gencer; “Uğrunda yaşanacak tek bir amaç vardır, o da bağımsız ve laik Türkiye’dir. Bu 8 Mart’ta da biz kadınlar; savaşa, yoksulluğa, sosyal güvensizliğe, şiddete, tacize ve tecavüze ‘hayır’ diyoruz. Hediye değil taleplerimize kulak verilsin istiyoruz.

Medeni durumuna bakmadan bütün kadınları şiddetten koruyacak önlemler alınmalıdır. Türk Kadınlar Birliği Derneği olarak bu husustaki çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomik alanda kadınlarımıza yardımlarımız devam edecektir. Türk Kadını her gün tarlada, bahçede, fabrikada, atölyede, tezgâhta üretici olarak çalışır. Kadının bu çalışmalarının değeri çok düşüktür. Kadınlarımızın bütün bu çalışmalara karşı kendi değerlerinin, kendi önemlerinin farkında olmalarını istiyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün Türk Kadınının kıymetini ‘Ey Asil Türk Kadını. Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ cümlesi çok güzel açıklamaktadır. Kadınlara gereken önem verilmelidir. Bu çerçevede Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, aslında Kadınlar Gününün 8 Mart’ta sadece 1 gün değil her gün olması gerektiğini belirterek, tüm emekçi kadınların gününü kutladı. İGC Başkanı, kadınlar adına İskenderun Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Canan Gencer’e bir buket çiçek de takdim etti. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here