Gemide Kokain Operasyonu

0
45

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Dairesi ve İstihbarat Başkanlığının koordinesinde; Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Şube Müdürlükleri ile Mersin ve İstanbul Narkotik Şube Müdürlüklerinin müşterek çalışmaları neticesinde, Gine’nin 80 mil açığında White Angel isimli gemide 528 kg Kokain ele geçirildi.

Konuyla ilgili Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı, Samandağ’da adli makamlara sevk edilen 5 kişiden 4’ünün de tutuklandığı kaydedildi. İkametlerde yapılan aramalarda ise 5,5 milyona yakın sahte dolar ele geçirildiği de belirtilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Dairemiz ve İstihbarat Başkanlığımız koordinesinde; Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Şube Müdürlüklerimiz ile Mersin ve İstanbul Narkotik Şube Müdürlüklerimizin müşterek çalışmaları neticesinde, Gine ülkesi 80 mil açığında White Angel isimli gemide 528 kg Kokain ele geçirildi.

Aralarında uyuşturucu sevkıyatını organize eden ve kasten adam öldürmek suçundan 29 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şahsın da bulunduğu gemide 5, Mersin’de 2, İstanbul’da 1 ve Samandağ’da 2 olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alınmıştır.

İkametlerde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal, 5.450.000 sahte dolar, 4 adet levha ve 2 adet külçe şeklinde sahte altın ele geçirilmiştir.

09.02.2022 tarihinde olayla ilgili Samandağ’da adli makamlara sevk edilen 5 kişiden 4’ü tutuklanmış, 1 kişi ise serbest kalmıştır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here