Gelişim Personeline Etkili İletişim Semineri

0
320

İskenderun Gelişim Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan, hastane personeline yönelik ‘Etkili İletişim’ konulu seminer düzenledi. Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde; iletişim, iletişim türleri, etkili iletişim teknikleri, iletişimi etkileyen faktörlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Konuşmasında, etkili iletişim kurabilmenin önemine değinen Uzm. Dr. Nedim Turhan, iletişimin dinamik bir süreç olduğunu ve diğer insanlarla kurulan her türlü etkileşimin, bu kapsamda ele alınması gerektiğini belirtti. Uzm. Dr. Turhan; “Duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek, yani anlaşılmak için iletişim kurarız. Kişiler arası iletişimde; söylenen-söylenmeyen, yapılan-yapılmayan her şey bir anlam ifade eder. Etkin dinleme, beden dili,  empatik yaklaşım ve ben dili, etkili iletişimde önemlidir” dedi.

“Gülümsemek Merhaba Demenin En Kolay Yolu”

İletişimin; sözcükler, ses tonu, beden dili olmak üzere üç unsuru olduğunu ifade eden Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan; “İnsanlar ne söylediğinizden çok, nasıl söylediğinizle ilgilenir. Beden dilini etkin ve doğru kullanmak, etkili iletişimde en önemli unsurdur. Göz teması kurmak ve gülümsemek, merhaba demenin en kolay yoludur” açıklamasında bulundu. Hastane personelinin ilgiyle dinlediği seminer, soru cevap şeklinde devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here