Geleneksel Ramazan Eğlencelerine Yoğun İlgi!

0
109

Her yıl 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında farklı kültürel etkinlikleri Hatay halkının beğenisine sunan Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da il genelinde sürprizlerle dolu Ramazan eğlencelerini vatandaşlarla buluşturuyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığı tarafından 31 Mayıs Çarşamba günü İskenderun Sakarya Mahallesi Maydanoz Parkı’nda düzenlenen tiyatro gösterisinde Geleneksel Ramazan eğlencelerinden Hacivat Karagöz ve meddah orta oyunu izleyenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gösteri ekibi tarafından sahneye yansıtılan illizyon ve jonklör gösterilerini büyük hayranlıkla izleyen vatandaşlar etkinlik sonunda ekibi ayakta alkışladı. HBB yetkilileri tarafından özellikle çocukların büyük keyif aldığı gösterilerin mübarek Ramazan ayı boyunca Hatay’ın bütün ilçelerinde sergileneceği belirtildi.

İftar Çadırı İlgi Görüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, paylaşma kültürünü pekiştirmek ve Ramazan ayının tüm maneviyatını hissedebilmek amacıyla il genelinde kardeşlik sofralarını Hatay halkıyla buluşturmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun Sakarya Mahallesi’nde kurulan iftar çadırı büyük ilgi görüyor. Ramazan ayının coşkusunu ve sevincini paylaşmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda kurulan çadırda İskenderunlular orucunu dualar eşliğinde açtı.

Günlük menünün ardından tatlı ve çay ikramının yapıldığı iftar çadırında İskenderunlular mübarek Ramazan ayı boyunca kurulacak olan kardeşlik sofrasında buluşmaya devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here