Geldik, Gidiyoruz! Bu Yıl Çok Hızlı Geldin 2020

0
120

Kaç kere sonuçsuzluklar duygusuna kapıldığını hisseder insan? Bilmem kaç kez, şans geldi de biz ona karşı bakar kör olduk! Böylece zaman umutsuzca kaydı gitti avuçlarımızdan? Sızlandık, üzüldük ama nafile…

Giden gitti bir kere gerisin geri döner mi? Şans denilen kısmet değerlendirilmediyse şayet! Bildik yakarmaları bir kenara bırakmalı bence. Yeni şans kapılarını aralamak lazım! Acılarımızı bir nebze unutmak için. Amansız bir girdapta boğulmamak uğruna, zincirlerle kendimizi bağlamak gerek. Kurtulmamak ve sonunda zaferi tadan olmak için.

Hayata dair her döngüyü değerlendirmek gerek. Bu yüzden, hayatımız boyunca çok defa dibe vurduğumuz olmuştur. Her gidenin ardından gözyaşı dökmek bize fayda yerine zarar getirir. Sonuçta çaresizliklerle kendi başımıza kalır üzülürüz.

Nereden başlamalı diye arayış içerisinde olmalıyız. Basiretimizi bağlayan bu lanetli büyü nasıl olsa bozulacak. Şöyle bir bakalım yeniden geriye. Görülen boş hikâyeden başkası değildir bence. İlerisi için bir adım atmadan önce geçmişi unutmak lazım. Ya da ardınızda neler bıraktınız? Şimdi yanınızda olmayanlar nerede?

Hiç düşündünüz mü? Sevgililer, dostlar ya da var sanılan dostlukları… Her seferinde suçlanacak birilerini bulduk kendimizce. Biten ve kaybolmaya başlayan bir şeylerin ardından… Giden gitse de yinede suçlayacak bir şeyleri dert ettik kendi kendimize. Belki de bu yüzden bu kadar suçlanırız aldığımız her karar sonraları.

Sizden fazla karar vericiler bir anda ortaya çıkıvermeden… Mal mülk gibi şeylerin alınacağı anda çaresizlikleri çareye dönüştürdük mü? Her zaman söyleyecek bir şeyleriniz olmalı hayata ve hayatınızdakilere karşı. Söylenecek şeyler tükendiği anda susmalı ve ardınızda bırakmalısınız her şeyi. Unutmayın ki hayat düşündüğümüzden çok daha büyük. Bir o kadarda saliseler kadar kısa ve acımasız.

Bazı şanslar sadece bir kez de elimize geçse kaçanı kovalamak neye yarar?! Kaçan şans, şanssızlık olmuştur bir kere… Ardından da hiç gerek yok üzülmeye! Sonraki gelenler acısı ve tuzlusuyla bizlere yeterde artar. Hayatımızı yaşarken tamamlamaya çalışacağız o kadar çok şeyler var ki… Nasıl ve ne şekilde oluşumuna şaşar kalırız.

Çok büyük gelen bir şans, hayatımızı ne şekilde etkiler diye düşünmeden, kaldığımız yerden yeni şeylere doğru gidiş başlamıştır. Kaybedilen kaybedilmiştir artık. Her an onun esiri olmadan yeni ufuklara doğru yelken açmalı. Giden ne olursa olsun! Belki bizi de beraberinde sonsuzluğa doğru götürecekti. Hâlbuki rahat sanacağımız bu şans belki şansızlığımızdı.

Bizi bizden alıp götürdükten sonra ne yapardık hiç düşündük mü? Yanı başımızda en sevdiklerimiz.. Dostlar ve arkadaşlarda belki yok olacaktı. Keşke gelmeseydi bu şans diye düşünmeye başladığınızda. Artık gidecek bir yeriniz kalmamış olacaktı.

Şansın ardından gelen soysuzluklar, beni benden alıp götürüyorsa, olmaz olsun bu şans der 2020 yılına doğru kahkahalarla bakardım.

Not; Yeni yılınızı en samimi duygularımla kutlarım. 2020 yılı memleketimize ve tüm ülkeme hayırlara vesile olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here