Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir!

0
64

mevlüt dudu açıklama (12)Milletvekili Dudu; “Abdullah Cömert’in Katilleri Neden Hala Bulunamıyor?”

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 3 Haziran günü Antakya’da yapılan gezi protestolarında öldürülen Abdullah Cömert olayının peşini bırakmıyor. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı’na yazılı bir soru önergesi veren Dudu, üzerinden 2,5 ay geçmesine rağmen neden hala olayın faillerinin bulunamadığını sordu.

Konu ile ilgili bir de açıklama yapan CHP Milletvekili Dudu, Hatay kamuoyunda Cömert cinayetini kapatılmak istendiği algısının oluştuğuna dikkat çekerek; “2,5 aydır hiçbir gelişmenin olmaması bu algıyı kuvvetlendiriyor. Üzerinden 2,5 ay süre geçen ve yüzlerce görgü tanığı bulunan bir olayın hala aydınlatılamaması oldukça düşündürücüdür. Emniyet var, savcılık var, istihbarat var, kameralar var, yüzlerce görgü tanığı var, fakat katil ya da katiller bir türlü bulunamıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Olay aydınlatılmıyor ya da aydınlatılamıyorsa, çıkıp birileri bunu açıklamalıdır.

Valinin Boynunda Kara Lekedir!

Hatay’ın en büyük mülki amiri olarak Cömert olayının aydınlatılamaması, Sayın Vali’nin boynunda kara bir lekedir. Bu olay çözülmedikçe kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Vali ile birlikte Hatay’daki Savcılık, Emniyet ve istihbarat teşkilatlarının yetkilileri de bu cinayetin aydınlatılamamasından sorumludur. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi sokakta bulmadık. Sokakta katledilmelerine de hiçbir zaman göz yummayacağız. Cömert’in katillerinin peşini bırakmayacağız. Bu olayın çözülmesi için gerekli çabayı göstermeyen hiç kimsenin peşini bırakmayacağız” dedi.

Cinayet Kapatılmak mı İsteniyor?

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplandırması istemiyle TBMM’ye verilen önergede şu sorular yer aldı;

“1-Abdullah Cömert’in Katlinin aydınlatılması ile ilgili olarak bu güne kadar hangi çalışma ve araştırmalar yapılmıştır? 2-Konu ile ilgili Hatay Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet birimlerince yapılan çalışmalar nelerdir? 3-Bu çalışma ve araştırmalarda hangi sonuçlar elde edilmiştir? 4-Konu ile ilgili kamera kayıtları ya da görgü tanıkları ifadelerinden yola çıkılarak ne gibi sonuçlara ulaşılmıştır? 5-Toplumda Abdullah Cömert cinayetinin kapatılmak istendiği algısı oluşmuştur. Bu algının düzeltilmesi için ne gibi çalışmalar düşünülmektedir? 6-‘Geç gelen adalet, adalet değildir’ sözünden hareketle, üzerinden 2,5 ay süre geçen ve yüzlerce görgü tanığı bulunan bir olayın hala aydınlatılamaması nedeniyle kamuoyunda oluşan “Yetkililer görevini yapmıyor” algısını düzeltmek için bakanlığınızca bir çalışma ya da soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa böyle bir çalışma ya da soruşturma düşünülmekte midir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here