Gaziler Günü Törenle Kutlandı

0
135

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, dün Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni ve gazi aileleri ile kahvaltılı sohbet etkinliği icra edildi.

Anma törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Siyasi Parti Teşkilatlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkân, Emniyet Personeli ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri Ata’mızın manevi huzuruna sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle bahsegel birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gazi Şükrü Altay yaparken, İskenderun Anadolu Lisesi 11.Sınıf Öğrencisi Hasan Hüseyin Korkmaz da şiir okudu.

Çelenk sunma töreninin ardından İskenderun Askeri Gazinosu’nda düzenlenen kahvaltıda protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

Hoşsohbet ortamında geçen kahvaltı programında, Kaymakam Soytürk, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile yakından ilgilenerek, bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha minnet ve şükran duygularını ifade etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here