Gaziler Günü Bugün Kutlanacak

0
48

gaziler günüTürkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanının verilmesinin 93. yıldönümü törenlerle kutlanacak.

Atatürk’e Gazilik unvanının verilmesinin ardından her yıl 19 Eylül’de kutlanan “Gaziler Günü” nedeniyle bugün çeşitli etkinlikler yapılacak. Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak törende, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra da İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam edecek törende, Gazi Neşet Turhan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak ve hemen ardından da bir öğrenci şiir okuyacak.

Atatürk Anıtındaki törenin sona ermesinin ardından Ordu Evinde gazi aileleri ile kahvaltılı sohbet toplantısı düzenlenecek.

CHP’li Uyar; “Gazilerimiz, Hak Ettiği Saygıyı Görmeli”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 19 Eylül 1921 tarihinde, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik Şeref Unvanının Meclis tarafından verilişinin yıldönümünde kutlanan 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. 19 Eylül Gaziler Gününün, ulusumuz ve tarihimiz adına çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Uyar, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Vatan, istiklal ve hürriyeti için şartlar ne olursa olsun her zaman büyük bir azim ve gönül birliğiyle düşmana karşı mücadele eden aziz milletimiz tarihini destansı zaferlerle süslemiş bu uğurda her zaman seve-seve canını ortaya koymuştur. Haince kurulmuş tezgâhları bozarak, saldırıları bertaraf ederek, aziz millet varlığı için kendisini düşünmeden feda eden cesaret timsali gazilerimizin, toplumda hak ettiği ilgi ve saygıyı görmesi en samimi dileğimdir. 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verilmesi münasebetiyle anmaya başladığımız Gaziler Günü’nde vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik, beraberlik ve huzuru için canlarını ortaya koyan, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum.”

Başkan Civelek; “Barış İlkesi Atatürk’ün Vasiyetidir”

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Yurtta ve dünyada barış ilkesi bize Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir” dedi.

Bugünlere kolay gelinmediğini, gazilere hak ettikleri önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Civelek; “Türk ulusu olarak bağımsızlığın, özgürlüğün, yurtseverliğin, vatan topraklarında başı dik ve onurlu, kardeşçe bir arada yaşamanın önemini, değerini çok iyi biliriz. Yurtta ve dünyada barış ilkesi bize Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Bölgemizde ve dünyada, kalıcı ve adil barışın elçileriyiz. Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş, uygarlık düzeyine ulaşmış uluslararası toplumun saygın bir üyesidir. Biz bugünlere kolay gelmedik. Gazilerimizin, şehitlerimizin ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, güvenliği için gösterdikleri cesareti, fedakârlığı hiçbir zaman unutmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verildiği 19 Eylül 1921 tarihi, bütün gazilerimizin onur günüdür. Gazilerimizi şükranla, saygıyla ve bugün aramızda bulunmayanları rahmetle anıyoruz. Gazilerimize hak ettikleri önemi ve değeri vereceğiz ve onları sahipleneceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here