Gazetemizin 100. Yılını Göreceğiz

0
65

Değerli okurlarım, Hatay için zafer günüdür, kurtuluş tarihidir 23 Temmuz. Kuruluşlar, yaş günleri önemlidir ve kutlanır da. Taraf da bulur ve şölene dönüşür bu kutlamalar. Ancak, İskenderun Gazetemizin kuruluşu da 23 Temmuz’da gerçekleşmiştir. Doğruyu söylemem gerekirse, sıcak günler olmasına rağmen 23 Temmuz’a daha bir sıcak bakıyorum. Bu duygularım biraz da gazetemizin asaletinden kaynaklanıyor, böyle biline!

Saygın bir yayın organı nasıl düşünülür? Sessiz ama ses getiren, sevgiyi aşka dönüştüren, yüreğindeki muhabbeti, yüzündeki tebessümü eksiltmeyen, adam gibi adamlara değer veren Gazetemiz işte bugün doğdu.

Kanla irfanla kurulan Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda hakkın yanında olup, haksızlığa yüz vermeyen, bir yerlere sırtını dayayıp yağdanlık olmayan, tertemiz mazisiyle, o ulusal basının karşısında dimdik duran gazetemizin bu “asil” tutumu, yaklaşımı bizleri de doğal olarak onurlandırmaktadır.

Ankara Tasvir-i Efkar Gazetesi’nde bu mesleğe adım attım. Yarım asrı epeyce geçtiğimi söylemeliyim. Bunun son 18 yılını gazetemizde yaşadım. Bu nedenle söylediklerimin 18 yılına kalıbımı basarım ve daha önceki yıllar içinde kefilim dersem, duygularımı samimi olarak ortaya koymuş olurum.

Gazetemizi, kurucusu cennet-i mekân Suphi Levent’den devralan Sayın Rızkallah Terbiyeli, biraz hafiften alsaydı İskenderun Gazetesi bugünleri görebilir miydi? Dürüst olmak gerekirse, biraz zor diyeceğim geliyor. Bu sözler bana aittir ve kişisel fikrimdir.

Merak ediyorum, toprağı sıktığınızda şüheda fışkıracak başka bir ülke var mıdır? Bir tek bu ülke vardır. Yektir, bir tanedir. Adı da TÜRKİYE’dir!

Şimdilik yüzüncü yılı gözüne kestirmiş bu delikanlı gazete, şüheda fışkıran vatanın içinde yayın hayatına kesintisiz devam etmektedir. Çoğulculuk, tevazu, açık fikirlilik, art niyetsiz yaklaşımlar. Bu saydıklarım demokratik olup olmadığını test eden kavramlar.

Her ne kadar, yüzüncü yılı gözüne kestirse de, matbaasıyla da temayüz etmektedir. O matbaada bir tarih yatmaktadır. Her girdiğimde içimin burkulduğunu samimi olarak söylemeliyim.

Bunca yıldır gazetemizi dimdik, kesintisiz ayakta tutan Sn. Rızkallah Terbiyeli’ye ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Terbiyeli’ye şükranlarımı sunarım. Yazarlarımızı yürekten kutlarım. Yazarlarımızın makalelerini zevkle okuyan okurlarımıza da özellikle teşekkür ederim. Yazarlarımızın yazıları daim olsun. Yüzüncü yılı kimse aklından çıkarmasın!

Allah’ın Selamı Üzerinize Olsun!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA