Futbolun Karizması (5)

0
36

Değerli okurlarım, Futbolun Karizmasını çizmeye çalışanların fazlaca başarılı olduklarını söyleyemeyiz ama futbolumuzda artistlerin olağanüstü fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Futbolumuzda öyle artistlikler yapılıyor ki, beyaz perde oyuncuları yapılanların yanında bile yaklaşamaz. Nerden öğreniyorlar, nasıl yapıyorlar anlamakta mümkün değil.

Bunları nereden öğreniyoruz? Nasıl beceriyorlar? Kimlerden ders alıyorlar? Bu artistler bilerek mi seçiliyorlar? Yapılan bu süper hareketleri icra edenler maçta değilsek ekranlarda gözüküyor ve görüyoruz. Zaten görmemek mümkün değil. Daha başka, anlatacağım o kadar ilginç görüntüler var ki, onları görmektense “lanet olsun” deyip televizyonu kapatacağı geliyor insanın…

Saç modelleri, Bileklikler, Sakallar, Kramponlar, ekranlarda aleni görüyoruz. Bunların hiç birisi yerli imalat değil. Hepsi de transfer. Biz de taklitçiyiz ya, değme keyfine… Özellikle, Afrikalı futbolcular önayak oluyorlar bu göz estetiğini bozan hareketlere. Kimseler de ses çıkarmayınca şımarıklık ayyuka çıkıyor. Çoğu Afrikalı demiştim ya. Adam zaten zifire batmış gibi. Kafasının üzerinde orman gibi saç, ama etrafı usturaya vurulmuş. Aynaya da bakmıyorlar, bir baksalar gerçeği görecekler. Bilekliklere gelince; o siyah derili kendi ülkesinin bayrağını sembolize eden renklerde bileklik kullanıyor. Ne zararı var diyelim. Tamam zararı yok ama oynadığı takımın renklerini ihtiva eden bileklik taksa, bu yaklaşımı taraftarı da olumlu yönde etkiler.

Sakalları yıllardan beri kendi halinde uzamış gitmiş. Sanki yakışmış gibi müsabakadan sonra ekranlarda poz veriyorlar. Bunlara nazire yaparcasına yine bir Afrikalı futbolcu şeytana uyup saç-sakal tıraşı olmuş. Bundan daha doğal ne olabilir ki… Ancak o siyahî futbolcu öyle yakışıklı olmuş ki, inanın ben dahi şaşırdım. Neden tıraş olmayı sevmiyorlar anlamıyorum. Biraz düşününce de aklıma şunlar geliyor. Afrikalılar sosyalist insanlar, yüzlerindeki kılların özgürlüğüne engel olmak istemiyorlardır diye düşünüyorum.

Bunlar tamam da, bizimkilere ne demeli. Sakallıları camiye götür, herkes hoca-imam sanır. Bazılarının önüne mendil koy, herkes dilenci sanır. Acaba diyorum, paraya mı kıymıyorlar, yoksa futbol onların zevklerini mi körletti. Fakat hepsi kopyacı… Hele şu kimse dokunmadan düşüp kalkmaları, hakemleri kandırmaya yönelik hareketler insanı mest ediyor canım. Bu konuda anlatacak çok şey var ya belki başka bir makalemde sizlere sunarım. Bizim futbolcularımız artist ama kopyacı artistler doğrusu…

Mutlu kalın, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here