Futbolu Rahat Bırakın (4)

0
21

Değerli okurlarım, meşrutiyet, monarşi, oligarşi yönetimlerinde kanun, bir kişinin ağzından çıkanlardır. Şimdi de öyle değil mi? Futbolumuz da bu zihniyetteki insanlarla bir yerlere gelebilir mi? Tarafsız federasyonumuz var diyorduk ama bir de ne görelim. Kasımpaşalının bir göz işaretiyle olgun ve dolgun birisi oraya gelmiş. Bunlar futbolumuzu batağa götürür. Acaba bunun farkında değiller mi? ‘…Üç sene, beş sene Avrupa’ya Gitmezsek N’olur?..’ Zihniyet bu!

Bu ifadeler hala içimde uhde! Prestiji alabora olan futbolumuz bu kadar zaman Avrupa’da boy göstermezse tamamen unutulur gider. Şimdi hatırlanıyor da ne oluyor?

Birilerinin işaretiyle TFF Başkanı seçilmişti. Geçenlerde de “istifa” ettiğini duymuştuk. Dikkat ederseniz istifadan söz ettim. Ülkemizde istifa denilen hadise çalışmaz nedense ama bu kişi istifa etti. Konuyla ilgili bazı değerlendirmeler olmuştu. Hiç sektirmeden borcunu ödemeye başlaması, tirajı en yüksek gazetelerden birisinin hemen yön değiştirmesi gibi…

Bağırmak çağırmak, sivri laflar etmek kişiyi muhtemelen biraz rahatlatabilir ama birilerinin gelip seni sakinleştirmesi gerekir. Haklı olduğumuzu ve biraz daha sabırlı olmamızı söyleyebilirim. Bizim galeyana gelmemize Avrupalılar sadece gülüyorlar. Ciddiye almıyorlar!

Bakınız, UEFA ılımlı bir kurum ve aynen şunları söylüyor; “…Bir defaya mahsus olmak üzere Avrupa Kupalarına iştirak etmeyin, şike katiyen söz konusu edilmeyecek…” Bu hadise çok oldu ama konumuz itibariyle yazma gereği duydum. UEFA böyle söyledi ya hemen kılıçlar kınından çıkıyor ve vatan müdafaası yaparcasına saldırılar alabildiğine başlıyor. Yönetmeliği, kanunları değiştirmekle, üstüne üstlük UEFA’ya kafa tutmakla ne kazanabiliriz ve nereye varabiliriz?

Biraz nasihat etmekte yarar olacağını düşünmekteyim. Babasından günde üç öğün fırça yiyen çocuk, muhtemelen korkar ama babasına saygısı kalmaz. Sizlerden sadece tarafsız yönetim isteyenlere ve özellikle “Atatürk’ün askerleriyiz” diyenleri vatan haini ilan etmek, insanı nereye götürür biliyor musunuz? İnsanları satın almakla bir yere varamazsınız. Dost acı da olsa, doğruyu söyler. Tabi anlayana!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here