Futbolu Rahat Bırakın (1)

0
31

Değerli okurlarım, doğruyu söylemem gerekirse bugünkü makalemizin başlığı “Sporda Ahlak” olacaktı, neden olmadı diyeceksiniz biliyorum ve hemen söyleyeyim. Bugüne kadar tam 15 kez spor ahlakını gündeminize getirmişim. Arşivim öyle söylüyor. 15 kez bir konuyu işliyoruz ve olumlu bir yaklaşım göremiyorsunuz. Artık bunun üstüne gidilir mi?

Son dönemde lügatimize bazı önemli kelimler girdi. Bu önemli kelimeleri üretenler de ilim irfan sahibi insanlar. Cahil olan böyle kelimeler uydurabilir mi hiç? Nedir bu önemli kelimeler? “Bu milletin (tabiri caizse) ağzına s….sın, anasına avratına küfredeceksin, evdeki parları sıfırlayacaksın!” Bunlara benzer çok faydalı sözler!

Ancak, eski ahlakın içeriği daha güzeldi, daha bir gönül okşayıcı ve yol göstericiydi. Hamdolsun bizler eski ahlak üzerine büyüdüğümüz için ahlakın yeni tanımına bir türlü ayak uyduramıyoruz. Üstelik içime de sindiremiyorum ve de aynen o sevgili arkadaşlara iade ediyorum. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum.

Efendim, konumuz ahlak değil bildiğiniz gibi. Fakat bunları yazmak zorunda kaldım. Yine de eski ahlak neler söylüyor, bunları da yazmadan geçemeyeceğim. Ahlak; bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış kuralları, aktöre! Terbiye, nezaket, devlet ve millet malına zarar vermeme vs… Bu makalemizi okuduğunuzda “Yerel Seçimler” çoktan bitmiş be liglerinde sonuna yaklaşmış olacağız.

İnsanlar, bir meslek edinmeli ve zamanını o işe hasretmeli. Birkaç işte uğraşanların zengin olduğuna hiç tanık olmadım. Futbol oyununda da aynen böyle değil midir? Sahaya çıkan futbol takımının lideri tektir. Lider iki olduğunda, uyum sorunu, başarısızlık kendini gösterir. Bloklar arasında da liderlik olabilir ama bu liderlik hem göze batmaz, hem de takımın liderini rahatsız etmez. Bloklar arasında iki liderlik tecrübe ile sabittir.

Kasımpaşalı bir arkadaşım var. Kendisi iyi bir imamdır ve bira bile içmez. “Bira içip de ahlaksız mı olayım” diyor. Bildiğim kadarıyla, ne bulut renkli lezzet, sigara, kumar bunların hiç birisi yok. Bu adamda kötü yol yok. Tipik bir sporcu… Siyasete atılmasaydı muhtemelen milli futbolcu da olabilirdi.

Çapkınlık yapıp yapmadığını bilemem ama normalin çok üstünde, yani aşırı derecede paraya zaafı vardır. Ortak paydaları da budur. Kefenin cebi yok diye ısrarla söylerler ama bunların kefenleri ceplidir diye düşünüyorum. Bu Kasımpaşalı dostum bir gün isyanlardaydı! Ne yaptı? Neler söyledi? Bunları yarınki sayımızda anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here