Futbolu Alkışlayalım Beyler (5)

0
45

Değerli okurlarım, en başından beri olan hep olmaya da devam edecektir. İnsanoğlu yaşadıkça, kendisiyle aynı yaşta olan iyilikler de, kötülükler de yaşamını sürdürecektir. Siyah-Beyaz, düşman kardeşler, et-tırnak gibi ayrılmaz bu ikili hep yaşam savaşı verecekler ve hem de bu mücadeleyi zirveye taşıyacaklardır. Öyle ki, biri olmazda diğeri de yoktur.

Futbol, öyle bir temaşadır ki her yaştan, her gelirden, her meslekten insanın hayran olduğu, renkleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığı, risklere göğüs gerdiği, hayatını bile ortaya koyduğu bir sektördür.

Bizler, Futbolu Alkışlayalım Beyler! Milyarlarca dolar kapitaliyle, muhteşem alt ve üst yapısıyla, tüm insanların izlediği, birçoklarını yaşam biçimi olduğu futbol, yine insanlar tarafından baltalanıyor ve yok edilmeye çalışılıyor. Aslında ama yok etmek değil, onun iyice posasını çıkarmak. Bu işte zaman-zaman da başarılı oluyorlar. Bir önemli konu herkesin dikkatini çekiyor…

Nedir bu? Büyük Kulüplerde Başkan Olmak!

Bu kulüplerde başkan olursanız, büyük ölçüde ihale alırsınız, aldığınız ihaleyi, başkalarına ihale edersiniz, renkli paralar gırla gider. Ne mal olduğunuzu bilmeden taraftar sizi sever, zor işler ok çok kolaylaşır. Bu saydıklarım hepimizin bildiği, sonsuza kadar da böylesine devam edecek haller, vaziyetler. Dün böyleydi, bugünde böyle. İnanın yarınlarda da aynen böyle olacaktır.

Kulüp borç içinde ama kulüp başkanları hala zengin… Hatta kulüp batma noktasında ama kulüp başkanının umurunda değil. Zengin başkanlar her iktidarla sarmaş dolaş ve devlet protokolünde ön sırada.

Bizler, Futbolu Alkışlayalım Beyler!

Yabancı futbolcu transferinde ön plana çıkarak, yani o işe ağırlık vererek, altyapıdaki pırlanta gibi gençleri görmezden gelerek. Kulübünü milyonlarca dolar borç batağına sokarak “Büyük Başkan” olunur mu? Hiç dikkat ettiniz mi? Kulüp başkanlarından birisinin ya da yukarıda oturanlardan bir tanesinin “İstifa Ettiğini” duydunuz mu?

Neden böyle oluyor dersiniz? Dediğimiz gibi, eşyanın tabiatına aykırıda ondan! Fakat sizin düşünceleriniz daha doğrudur, buna inanıyorum. Bizleri, Futbolu Alkışlayalım Beyler…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here