Futbolla İç İçe Olunca (4)

0
18

Değerli okurlarım, her şeyi göz ardı edebiliriz, görmezden gelebiliriz de, futbolun nimetlerini yok kabul edemeyiz. Bu mümkün değil. Daha önce de sözünü etmiştim ya. Futbolun bizden istedikleri o kadar cüce, o kadar mütevazı ki, verdiklerinin yanında bunlar daha da mikro kalıyor. Bu ifadeleri sık-sık kullandığımın farkındayım.

Futbol oynayan ve bu sektörden geçimini sağlayan binlerce insan bulunmaktadır. Profesyonel olsun ya da amatör olsun,  pek fazla bir şey değişmiyor. Futbola devam edebilmek için, tahsilini yarıda bırakanlar bile bulunmakta.

Daha bitmedi… Milli müsabakaları ve takımlarımızın Avrupa kupalarında ki maçlarını saymıyorum. Zira her gün ya da her hafta öyle maçlar yok da ondan.Haftanın dört gününe yayılmış süper lig maçları ve buna ilaveten Bank. Asya lig maçları ve bu müsabakalarda yaşanan olaylar bizleri mutlu ediyor mu? Etmiyor mu?

Hem öylesine mutlu ediyor ki, anlatmak mümkün değil. Kahve köşelerine mi gitmeliyiz? Bar pavyon köşelerini mi şenlendirmeliyiz? İşte, Küçük bir kesimin “Karın mı doyurur” dediği futbol, bakın bizlerine gibi kötülüklerden, nasıl yozlaşmışlıktan alıkoyuyor. Futbol bizlere bu büyük değerleri sunarken, biz onun altını boşaltmayı, onu pasifize etmeye çalışıyoruz. Ne kadar anlamsız değil mi?

Oysa futbol bizlere şunları söylemeye çalışıyor, aslında doğrudan söylüyor, söylemeye çalışmaya çalışmıyor. Efendim, futbolu futbol yapanlar, bu sporu, spor olsun diye, temaşa olsun diye, yaratmışlar ama bizler ona amatör ya da profesyonel diye damgalar vurmuşsuz. Ona da kimse bir şey demiyor ama bu sporu çirkinleştirmeye kimsenin hakkı hukuku yoktur.

Futbolun, istesek de istemezsek de, dört ana konumu vardır. Futbolcular, Hakemler, Taraftarlar, Yöneticiler… Binlerce yıl önce, bunların hiç birisi yoktu ama futbol bütün ihtişamı ile yine de vardı. Teçhizat belirsizdi, kale direkleri yoktu ya, insanlar bu sporu izleyebilmek için, belki şehrin, belki de ülkenin öbür tarafından geliyorlardı.

Neden geliyorlardı? Çünkü bu spora gönül vermişlerdi, futbolla iç içe olmak istiyorlardı da ondan! Bundan daha doğal olabilir ki? Günümüz futbolu güzelde, her şeyiyle övünmek mümkün değil.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here