Futbolda Sırtı Kaşınanlar (5)

0
70

Değerli okurlarım, yıpratılma politikasına maruz kalan, belli bir kesim futbol federasyonu tarafından başarısı gölgelenmek istenen bir futbol takımının yapacağı tek şey vardır ve onu mutlaka uygulamalı… Herkesten çok çalışmak ve de daha çok kenetlenmek! Bunun başka çıkar yolu olduğunu sanmıyorum. Çok çalışmakta bizlere nedense ters gelen bir hadise, onun hakkını veremiyoruz. İçinde bulunduğumuz sezonda da beyanatlarıyla gündem oluşturan ve de sırtı kaşınan oyuncular ve özellikle yöneticiler var. Yerimiz el verdiği kadar sizlere sunmaya çalışacağım.

Amatör olmak her zaman kolay olmuştur. Profesyonelliğin hakkını verebilirsin başarılı olursun. Bu işin ortası, ortalaması olmaz. Bir futbol takımı düşünün ki, yönetimdeki yöneticilerin takım sevgisini üst üste koyup toplasak, bir de stada gelip de o izansız, insafsız tezahüratları yapan sözde taraftarların takım sevgisini de ilave etsek, inanın bir Samet Aybaba etmez.

Feda yutturmasıyla davet edilip, bir yerde kendini feda ederek, göreve gelen, fedadan başka “Biz senden şampiyonluk istemiyoruz, bizim yüzümüzü kızartmayın yeter” diyerek sırtı sıvazlanan Aybaba’nın ve aynı zamanda kendisine teslim edilen, oradan buradan gelen futbolu öğrenme çağındaki gençlerle ve de elde kalan eskilerle mevsimi açtığı bu toplama takımın, hiç kimsenin beklemediği ve ümit etmediği coşkulu ve ümit veren futbolla üstündeki iki takıma rakip olması bu kadar çabuk unutulur mu?

Başkan Fikret Orman puan cetvelindeki yerini beğenmediğini ima edercesine “Bir basamak daha yukarıda olmalıyız” diyerek hoşnutsuzluğunu ortaya koyuyor. Başkan böyle düşünürse, taraftar da takımın hocasını ıslıklar tabi. Daha sonra da “Hocamızı ıslıklamak kimsenin haddi değildir” ayaklarına yatmanın nasıl bir anlamı olabilir ki?

Daha önce, Yıldırım Demirören bu kulübün başkanıydı. Bildiğiniz gibi kulübün anasını ağlattı ve en acele bir şekilde tahmin ettiğiniz gibi TFF’ye atandı. Yüz üç milyon dolar olan alacağını hibe ettiğini söylüyor. Aslında bu demektir ki, kulübünü yüz üç milyon dolar zarara sokmuştur. Bunun başka bir anlamı ve izahı olamaz. Sizce başka bir izahı var mıdır bilemiyorum.

Yeni Başkan Fikret Orman, kulübü bu hale düşürenlerden adalet önünde hesap soracağım diyerek seçim meydanlarına çıkan ve sonrada bin bir bahane ile 360 derece dönüş yapan, bana göre en fenası “Feda, Feda” diyerek kulübünü hem yeşil zeminde ve hem de salonlarda küçülten bir yönetici oldu.

Kulübü küçülürken, toplama bir takımla şampiyon adaylarından birisi haline gelip, Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde etmenin bir kulpuna yapışan ve de sezonu kapatan Almeida ile Fernandes’den başkada yıldız oyuncusu bulunmayan, sezon boyunca geçen yıldan kalma sakatlıklarla uğraşan, iki-üç maç golcüsü olmadan sahaya çıkan bir takımın hocasına reva görülen o çirkin saldırı karşısında sessiz, suskun kalan bir yönetici var karşımızda. Asıl hedefte olması gereken kendisi ama başkalarının hedefte olmasında memnun. Sırtı kaşınanların önde gidenleri bunlar değil midir? Kararı sizler verin lütfen.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here