Futbolda Cilve Olur mu? (1)

0
72

Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günüydü. Bu vesile ile Türk kadınına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen “Seçme ve Seçilme Hakkı” coşkuyla kutlandı, kadına ve çocuğa şiddete karşı pankartlar açıldı.

Bugünü “Dünya Toprak Ana Günü” olarak değerlendiriyorum. İçimden öyle geçiyor. Bu konuda yazacağım makalemi de yakın bir tarihte Gönül Köşemde sizlere sunacağım. Dilerseniz milyon, dilerseniz milyar yıl önce insanlara yaşam kaynağı ve yaşam alanı olmadı mı Toprak Ana?

Üstadımız Aşık Veysel ne kadar da güzel söylemiş değil mi? “Benim sadık yarım kara topraktır…”

Efendim, sizce futbolun cilvesi olur mu? Futbol alt tarafı bir ayak oyunudur. Siyasileri karıştırmayın. Yeşil zeminde 22 oyuncu, hakemler, gözlemciler, binlerce sporsever, amigolar, ambulans vs… Nazı, cilvesi olmayan bir kadın ilgi odağı olur mu? Onların kısmetleri de açıktır, hiç sormayın. Öyleleri açılmış gül gibidir, en kısa zamanda yaprakları dökülmeye başlar.

Oysa milyarların peşinden koştuğu futbol, sadece cilveyle sınırlı değildir. İmrenilecek ebatları da vardır. 90-60-90’dır. Böyle dişiler çoktur. Maazallah 60-120-120 olsaydı, onun nazını kim çekerdi dersiniz. Ben futboldan söz ediyorum. Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Çünkü futbol her şeye kadirdir.

Futbol o kadar mütevazı, o kadar asil ki; futbol adamları onu öyle şekle sokup, öyle kalıptan geçirdiler ki, o muhteşem spor insanlara yüzünü bile ekşitmedi.

Cilve dedik bu tamam. Fakat asaleti de burada. Her şeyde asalet aranır hem de sonuna kadar. Yine bir örnek vermek istiyorum. Belli yaştan sonra ya da bir kaza sonucu dişlerimizi yaptırmamız gerekir, onun için de bir diş tabibi ararız. Ben size bir adres vereceğim ve gerektiği zaman o adrese mutlaka gidin. Diş Hekimi Emin Sermet Güler. Bu sayın diş hekimi ile akrabalığım yoktur, dişlerimi de yaptırmış değilim. Sadece yakından tanıyorum. Hem işinin ehli ve ustası ve hem de insanları seviyor, değer veriyor.

Toprakların betonlaştığı ülkemizde böylesine asaletini yitirmeyen, yüksek karakterli insanları bulmak oldukça zor! Yazdıklarım benim ve çevremin halisane duygularıdır. Yanında çalışan teknisyenlerin de aynı minval üzere olduğunu söylemeye gerek duymuyorum. Demek oluyor ki, her konunun kendine özgü bir cilveli tarafı oluyor. Bazı evlatların babalarına yaptığı azizlik gibi! Cenabı Allah evladında, dişçinin de hayırlısını versin.

Futbol neden sanattır ve bir aşktır, kuralların katkısı nelerdir, hakemlerin skora etkisi var mıdır? Nasıl skoru etkiliyorlar? Bu soruların yanıtını aheste-aheste vermeye çalışacağım. Futbol deyip geçemeyiz, onda ne cilveler vardır bilemezsiniz. Onu oynayanlarla, yürekten izleyenler bilir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here