Futbol ve Yağdanlıklar (4)

0
57

Değerli Okurlarım, verdiğimiz oylarla futbol adına bağımsız olmasını istediğimiz bir Futbol Federasyonu var. Bu kurumun bir de başkanı bulunmakta. Fakat bu başkanın nereden geldiğini, hangi kulübün başkanı olduğunu söylemeyeceğim. Daha önceleri defalarca sözünü ettim.

Futbol Federasyonu ne iş yapar? Türk Futbolunu yönlendirmek, lig takımlarını rahatlatacak yasalar çıkarmak, ülkeler arası ve özellikle UEFA ile iyi ilişkiler içinde olmak, hiç kimseye yağdanlık olmamak. Ancak bizim Futbol Federasyonumuz öyle değil…

Bir badem bıyıklının ağzının içine bakıyor. Atama ile geldi ya ondan… Şimdi ki futbol federasyonu, “Biz bağımsızız” desin bakalım neler oluyor. O kişi, TFF Başkanı, sıradan bir vatandaş olur. Otonom yere atamayla geldi ve Türk futbolunu istenilen yere (!) getirdi ya!

O ve onun gibiler ortaya çıkıp alenen, Türk futbolu adilane yönetiliyor ve bir olumsuzluk olduğunda, herkes gibi bizlerde “Bağımsız Yargı”ya inanıyoruz, güveniyoruz.

Bu ifadeyi, delikanlıca, sesini yükselterek söylesin bakalım. Zaten, öyle bir dönemde yaşıyoruz ki; hükümeti eleştirmeyeceksin, futbol maçlarına gittiğinde tezahürat yapmayacaksın, birkaç arkadaş bir araya gelip de futbol konuşur gibi dertleşmeyeceksin, dışarıda subay göremiyoruz nedense ama polis çok. Doğaldır çünkü polis devletiyiz. Polislere saygısızlık etmeyelim. Benim kişisel düşüncem, koşullar n’olursa olsun “Polislerimizi saymalı ve güvenmeliyiz. Onlar da bizlerden birisi…”

Ancak sakın ola ki “Yargı Bağımsız”dır, demeyesiniz. Bu klişe ifadeyi kullanmam Robin Hot’tur, Cesur Yürektir. Bu klişe ifadeyi kullanmak, hükümete meydan oluma anlamına gelir. Bu klişe ifadeli kullanmak, milleti topyekun isyana teşvik etmek, gizli örgüt kurmak anlamına gelir. Bu ifadeyi kullanmak, milli takımımızın kendi sahasında ve yad ellerde “Daima Yenilsin” anlamına gelir.

Bu klişe ifadeyi kullanmak, hükümete laf çakmak anlamına gelir. Bu klişe ifadeyi kullanmak, Atatürk’ü sevmek anlamına gelir. 2014’ü yaşamaya başladık, dışardan öyle gözüküyor, öyle değil mi? Futbolda milli takımımızın hezimetlerinden sonra ki üzüntüleri hızlıca sollayacak öylesine Afrika-i bir ortamda yaşıyoruz ki “Yargı Bağımsızdır” ya da “Yargı Bağımsız Olmalıdır!” Bu ifadeleri kullanıyorsa, bundan daha büyük tabii felaket beklenebilir mi? Artık bütün sporseverler Ellerini Vicdanlarına Koymalıdırlar.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here