Futbol ve Yağdanlıklar (2)

0
47

Değerli okurlarım, futbol deyip de geçemeyiz. O öyle bir spordur ki, ihanete uğradığını anladığı anda o toplumu yer ile yeksan eder. Ülkemiz de onun hışmına uğramadı mı? Zamanında, Cumhurbaşkanlığı da yapmış bir büyük politikacı, futbolda alınan ve telafisi mümkün olmayan milli yenilgilerden sonra, tamamen masumane bir biçimde spor kamuoyuna aynen şunları söylemişti; “…Futbol özerktir! Öyle olmasa bile spora, futbola siyaseti karıştırmak doğru bir şey olmaz. Şimdi meclis kararıyla ‘Gol’ attırabilir miyiz?…”

O büyük politikacı çok doğru söyledi iyi ki futbol oynamamış, iyi ki futboldan anlamıyor. İyi ki anlamıyormuş. Maazallah bir de futboldan anlamış olsaydı, halimiz nice olurdu? Gıda maddelerinin, küçük tüplerin karaborsa olduğu dönemi bizim kuşak öylesine iyi bilir ki, kelimelerle anlatmak mümkün değil.

Şimdikiler ne yaptılar biliyor musunuz? Mademki meclis kararıyla gol atılamıyor, o zaman başka şeyler üretmek gerekiyor. Öyle şeyler üretmeli ki kimsenin “Gıkı” çıkmasın. Gerçekten de bunu büyük başarıyla gerçekleştirdiler. Nedir bu diyeceksiniz!

Özel Yetkiler! Gol atamayan takımın rakibinden bir kişi eksiltmek! Gol olayı yine olmadı mı? “B” planı devreye giriyor. Nedir bu? Rakip 18 çizgisinin yayının üzerinde kendini yere at: Penaltı! Penaltı gole tahvil edilmedi mi? Bir penaltı daha! Bu şekilde “Gol” sorunu ortadan kalkmış oluyor. Çünkü artık herkes biliyor ki, “Hakem kararını mahkeme bile bozamaz…”

Özel yetki sadece futbolda olmadı ki, her tarafa sirayet etti. Yeri gelmişken anlatmak istiyorum. Özel harekat timi; Sözde terörü bitirecekti. Terörü bitireceğim derken “İnsanlık” yer ile yeksan oldu… Özel iletişim vergisi; Maç biletlerinin ve her şeyin üzerine çöreklenerek milletin anasını ağlattı, soyup soğana çevirdi. Özel Harp Dairesi; Kimlerle savaştı kimse bilmiyor. Ortak görüş şudur ki, orduda yüksek rütbeli subayların tutuklanmalarına yardımcı oldu. Sanırım öyle!

Yetkilerle donatılmış Özel Kalemler! Bizim bildiğimiz eskiden adı “Sekretarya” idi. Randevular düzenlenir, telefonlara bakılır falan. Sekretarya “Özel” olunca işler değişti bir bakışları bile çok şeyler ifade etmeye başladı. Futbolla birlikte, özel yetkiler çok şeyleri değiştirdi. Öylesine çarpık bir ortam oluştu ki; mesele mahkeme, savcı, hâkim ya da haklılık değil. Şunları sık-sık duyar olduk. “Velev ki öyle oldu, n’olacak?” Özel yetkiler, özel işler, özel görüşmelerden çok çekiyoruz hâsılı!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here