Futbol ve Kardelen (1)

0
39

Değerli okurlarım, hani geçenlerde havalarımız biraz soğumuştu ya, havaların soğumasını mevsimsel olarak alıyorum, yanlış anlamayın. O soğuk havalarda millet ne bulduysa üst üste giyinmişti, sanırsınız hemen donacak, sanırsınız diğer bölgelerin karakışı geldi.

Orada yaşayanlar karakışı nasıl göğüslüyorlar dersiniz? Orada yaşayanlar karakışla koyun koyuna mı? Orada yaşayanlar, daha mı gözleri kara? Bir de bazı bitkiler vardır, bunları hepimiz biliyoruz! Yapraklarını dökmeyen çam ağacı… İlkokuldayken, hasta ve yaralı bir kuşa yardımcı olduğu için, yapraklarının dökülmediğini, bu iyiliğinin mükâfatını Yaradan’ın bu şekilde verdiğini Hahide Öğretmenim (rahmetle anıyorum) ballandıra-ballandıra anlatmıştı. İyilik yapmanın çok önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyordu rahmetli.

Bir de, bitkiler içinde “Kardelen” vardır. Gözlerinin rengini bilemem ama soğansı bir bitkidir ve soğuk bölgelerde hiç korkmadan ışığı görmek için yukarılara tırmanır durur. Sonunda başarılı olur da. Bunu da belirteyim. Genel olarak, canlıların tümü azıcık zayiat da verseler, aşırı sıcağa da, soğuğa da bir çözüm bulup yaşamlarını devam ettirirler.

Dile kolay, kırk derece sıcaklıkta, sıfırın altı yirmi derece soğukta, kendinize müsait olanaklar yaratmadıysanız, sıcakta da soğukta da zarar görürsünüz. Noksan işler yaptıysanız kimseye sitem etmeye de hakkınız olamaz. Yanlış sizde, insanların size yardım etme mecburiyeti de yok. Bazen, yardım edenler oluyor olmasına da bir süre sonra da olur olmaz yerde başa kalkıyorlar. Bir anda yaptığı o yardım iyilik sıfırlanıyor. Daha da beteri yardım ettiği kişileri de düşman kazanıyor.

Bunları neden mi yazdım dersiniz? Yıllardan beri sizler için yazıyorum. Yazı karakterimi öğrendiniz ve de futbolun sadece topu tekmelemek olmadığını sizlere söyleyen de benim. Aslında, futbolu içeren bir yere varmak için bu dolaşmak gerekmiyor. Siz söylemeden bunu hemen fark ediyorum. Nedeni soğuklar olabilir. Soğuk havalarda, hele bu soğuklar birden bire bastırdıysa, insanın kimyası da bozuluyor. Toparlayıncaya kadar de epeyce zaman geçiyor.

Sanırım, ben de soğuktan etkilendim ve ısınabilmek için biraz turladım. Isındıktan sonra da sizlere çok önemli olduğuna inandığım konulardan söz edeceğim. Ümit ediyorum beğeneceksiniz. İyilik ya yapılır ya da yapılmaz. Eğer iyilik yaptıysan erdem sahibi olacaksın, o kişinin hep yanında olduğunu belirteceksin. Onu üzmek yok! Bu konuyu ayrıntılı biçimde yarınki sayımızda okuyacaksınız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here