Futbol, Uyku ve Yaşam (3)

0
57

Değerli okurlarım, son yazımızda uzun yıllar öncesinde Pazar günleri Halit Kıvanç ustamızın bir derby müsabakası nakledeceğinden bahsetmiştik. Şimdi konumuza devam edelim…

Gece maçı mı dediniz? Gece maçını kim biliyor ki! Önce 13.00 haberleri spiker tarafından sunulur. Haberler de uzadıkça uzuyor o dakikalarda ama bitiyor tabi! Kulakları çınlasın Halit Kıvanç’da girişini yapıyor ve santra ile birlikte maç başlıyor. Maç başlar başlamaz, ne hikmetse radyodan olağan üstü bir cızırtı çıkarak etrafı kaplıyor. Kocaman bir radyo, içine bir çocuk sığar ama o cızırtı ona hiç de yakışmıyor. İnanın bana 90 dakika o cızırtıyı dinlerdik. Gol olsa bile anlayamazdık daha sonra haberlerde öğrenirdik.

Cehennem azabı içinde geçen tam 90 dakika. Futbol işte böylesine çekici, cazip ve enteresan bir spordur. Ondan nemalanmak isteyen demek ki haklılar!

Futbol deyip de geçemeyiz. Futbol, hem sanattır ve hem de bir sanat dalıdır. O’nu enine boyuna anlatmazsak günaha gireriz. “Baharda Sevmeyen, Kışın Donar” diyor adamın biri. Nasıl anlarsanız?

Evet, Futbol Tam Bize Göre demiştim ve orada kalmıştık. Devam edelim o zaman. Oturduğunuz yerde, sırt üstü uzandığınız divanda, sabahleyin uzandığımızda, akşam oynanan futbol müsabakası için ‘Kazandık, Şampiyon olduk’ falan diyebiliriz. Böylesine nara atan sporseverler bir hafta boyunca mutludur. Daha sonra yenilgiler olsa bile, o müthiş galibiyet onlara yeter.

Ancak, biz millet olarak uykuyu, uyumayı çok seviyoruz. Birilerinin bizi etkilemesine gerek yok, uyku bizim işimiz, dünleri ve dünlerde yapılanları mecburmuşuz gibi hemen unutuyoruz. Statlara girişler zamlanır, hiç kimse aldırmaz. Benzin keseleri çoktan aştı, biraz homurdanıyoruz o kadar. Hele arabası olmayanlar umursamıyor bile. Oysa benzine gelen 12 kuruş zam, her şeye 112 kuruş olarak intikal ediyor. Bunu düşünen yok. Yani uyumaya devam ediyoruz ve uyuyoruz.

Şöyle düşünelim. Günde sekiz saat uyuduğumuzu varsayalım, bu tamamen doğru ve gerçek. Özellikle büyük şehirlerde, vapur, tren vs. ile işine gidenler (ben buna çok tanık oldum), kafasını bir yere dayayan başlıyor horlamaya. Türk milleti, hem uyuyor ve hem de uyutuluyor!

Bazılarına “hadi bakalım” dense, statlara futbol maçı izlemeye gitmeyecekler. Bu TİP insanlar, Allah rızası için hayır hasenat yapmaya da gitmeyecekler. Ötekiler berikiler diyoruz ya işte öyle! Uyurlar ve hatta horlarlar ama sanırım bu kez yolun en doğrusunu bulurlar. İçimden öyle geliyor. Malum oluyor demek ki!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here