Futbol, Topu Tekmelemek Değildir (5)

0
29

Değerli okurlarım, duygularımla baş başa kaldığımda “Eskileri unutmayacaksın, onları unutursan kendine saygın kalmaz” dedi. Arada bir duygularımın esiri oluyorum ve bu noktadan hareketle unutulmayan eskileri gündeminize getireceğim. Zaten okurlarım eskilerden daha fazla yararlandıklarını her vesile ile ifade ediyorlar. Onlara teşekkür ederim. Tarihlerde hata yapıyorsam affola.

Efendim, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti ve aziz vatanımızı Türk Gençliğine emanet etmiştir. Nedeni var, var olmasına da, bu saatten sonra nedenini açıklama gereği duymuyorum. Bilmeyenler bundan sonra zor…

Sadece, insanlarına, yaşlılarına, emekliklerine, gençlerine, öğrencilerine değer vermeyen uluslar, hayal kırıklığı yaşamaya, esaret altında kalmaya, horlanmaya, tarihten silinmeye mahkûmdurlar.

Sporumuzun, özellikle futbolumuzun belli bir seviyeye gelebilmesi için çok zengin olmamız ya da ülkemizin her tarafından petrol fışkırması gerekmiyor. Sorun sadece topu tekmelemek değil ki…

-İnsanlarımızın birbirini sevip sayması, -Yardımcı olma erdeminin üst düzeyde olması, -Dürüst insanların saygınlık kazanması, -Diplomatik ilişkilerin sağlıklı olması, -Yakın ve uzak komşularımızla dost olma, iyi geçinme erdemi,

Bu saydıklarımın hepsi değil, bir bölümü gerçekleşsin bakalım, neler oluyor, neler değişiyor. Bizi yönetenler bu güzelliklerin olmasını ya istemiyor ya da sulandırmaya çalışıyor.

Onların kafalarında hala şunlar geziyor… Onlar ve bizler. Ben onları zor tutuyorum. Ne istediler de vermedik, ne istediler de yapmadık? Aldatıldık, özür dileriz!

Bu ifadeleri birilerinin ağzından duyduk ama ne anlama geliyor, neler çağrıştırıyor, bir türlü çözemedim. Futbol müsabakalarını izlemek için statlarda bulunmak güzel ama orada yuhalanmak güzel mi değil mi bilemem. Oysa ülke yönetiminde işler iyi gitmiyorsa ülkenin tüm kurumları, insanları, sporu, futbolu bu olumsuzluktan nasibini alır.

Dini, imanı, Allah’ı kitabı istismar edeceksin ve milletin gözüne bakarak yalan söyleyeceksin ve sonra da Emevi Camiinde namaz kılmaya gideceksin. Bütün bunlar oy uğruna yapılıyor. Yemezler.

Ülkemizde okuldan ve hastaneden çok cami var. Elin camisine gitmeye ne gerek var. Suriye ortada ve biliyorsunuz, şimdi de Libya çıktı ortaya. Sonu iyi olur inşallah.

Futbolla birlikte ve içerdiği konularla sizleri bilgilendirmeye çalıştım. Bu spor yani futbol, hem ilimdir ve hem de bilimdir. Sadece topu tekmelemek değildir. Binlerce mil uzaktaki elin adamı yılsonunda yapılacak başkanlık seçimi için neler yaptığı malumunuz. Allah’ın sabrı geniştir, söylemeye gerek var mı?

Allah görelim neyler / Mevla’m görelim neyler / Eylerse güzel eyler.

Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here