Futbol, Topu Tekmelemek Değildir (1)

0
35

Değerli okurlarım, futbol sadece topu tekmelemek değildir, bildiğiniz gibi. Genel olarak sizlere futbolu anlatırken, onun inceliklerini ısrarla belirtiyor ve sağlıkla ilgili yönlerinin de altını çiziyorum. Futbol, sadece topu tekmelemek değildir diyoruz ya, eğer bu spor adam gibi icra edilirse neler kazandırır, topluma neler yansıtır, faydaları saymakla bitmez.

Günün büyük bölümünde sizlerle beraberim ve de iç içeyim. Bana lütfettiğiniz tebessümlerle okurum olduğunuzu hemen anlıyorum. Muhtelif yerlerdeki beraberliklerimizde de yaptığımız sohbetler hep belli konularda yoğunlaşıyor. Bir okurum, ilginç bulacağınız bir soru sordu; “-Öcal Hocam, spor makalelerinizi okurken, kendimizi bir anda edebi yazı okuyor sanıyoruz. Ama makalelerinizin sonunu sporla örtüştürüyorsunuz. Bunu nasıl gerçekleştirebiliyorsunuz?”

Efendim, Gazeteniz İskenderun’da uzun yıllardan beri köşe yazarıyım. Yani hep sizlere hitap ediyorum. Bu soru da ilk kez soruluyor değil. İnanın bu soru yüzlerce kez sorulmuştur. Bu soruyu soranlara da, sorma eğiliminde olan okurlarıma da teşekkürlerimi sunarım.

Bildiğiniz gibi, bir yazarın en büyük dileği, yazılarının okurları tarafından sevilerek okunmasıdır. Bunu sağlamak fazla zor olmasa bile, kolay olduğu da söylenemez. Öncelikle, bir yazar okumayı sevmeli, sağlam bir alt yapısı olmalı. Kendine ait bir üslubu bulunmalı, okurları ile iletişimi çok iyi olmalı. Önerileri ciddiye almalı, bana göre en önemlisi de işini sevmeli! Ancak, görsel basında durum daha da farklıdır ama konumuz görsellik olmadığından biz yine sizlerle olan beraberliğimize dönelim.

Biz ısrarla diyoruz ki; Futbol, Sadece Meşin Yuvarlağı Tekmelemek Değildir. Futbolun, bir şiir, bir roman, edebiyat ve fiziki kurallarını alt üst eden bir gücü olduğunu, birçok makalelerimde sizlere ayrıntılı biçimde anlatmaya çalıştım. İhtiyaç duyulduğunda tekrarlamak da görevimizdir. Ancak, bazı ülkelerde ve özellikle ülkemizde futbol tutuklanmıştır. Bu tutukluluk halinde her şeyine de el konulmuştur diyebiliriz.

Futbol adaletten yoksun bırakılmıştır. Futbolun hürriyeti gasp edilmiştir. Futbolun güzelliğine el konulmuştur. Futbol, onu icra edenler tarafından çirkinliklere terkedilmiştir. Hal böyle olunca futbol dediğimiz o muhteşem oyundan ne beklenir, ne kazanılır. Futbol tabana vurduğuna göre, baştan başlamak gerekmez mi?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here