Futbol, Sadece Futbol mudur? (3)

0
38

Değerli okurlarım, futbolda lider olmanın ve iyi bir liderin takıma neler kazandıracağını, lig maçlarında sık-sık görmekteyiz. Müsabakalar sadece liderler kazanılmaz. Lideri fazla olan takımların başarılı olacağı, her müsabakayı galibiyetle bitireceği de kesinlikle söylenemez.

Şöyle de düşünebiliriz… Savaşlarda, emir veren general tektir. Asker doğal olarak fazladır, onların gözü kulağı da kendilerine emir verecek komutandadır. İki komutanla savaş kazanılır mı?

Çok kritik, çok önemli müsabakalar da liderlerin duyguları üzerindeki baskı artar. Onların da insan olduğunu unutmamak gerekir. Her mevkide oynayan oyuncuların görevlerini kusursuz yapmalarıyla liderlerin formsuzluğunu ve cesaretsizliğini bir anda ortadan kaldırabilirler.

Bu makalemizde, futbolun sosyal ve iktisadi boyutlarını gündeme getirirken, liderlik konusunda da bazı gerçekleri dile getirdik. Getirmek zorundaydık, bildiğiniz gibi bir takımda iyi bir lider kaçınılmaz ve hem de şarttır. Ekonomik ve siyasi dalgalanmalarla sarsılan ülke gündeminin dışında, Türk insanının bu gelişmeler doğrultusunda, yalnızlık duygusu içinde yaşadığını da belirtmeliyiz.

Çünkü hükümet yetkilileri, enflasyon tek haneli derken, bir de bakıyorsunuz ki, enflasyon %100 olmuş. Toplumda çok ciddi bir yabancılaşma hâkim. Güven denilen hadise söz konusu değil. Telefonla bile konuşurken tedirgin ve korkuyor. Okurlarım telefonla beni aradıklarında, acaba bir şey mi olacak diyoruz. Bu korku, silah kullanımı da yaygınlaştırıyor. Bu davranışın temelinde, güvenlik endişesinin yattığını da üzülerek belirtmek zorundayım. Bu korku ve endişenin statlarda da olacağını, oraya sıçrayacağını düşünecek olursak, büyük bir felaketle karşı karşıyayız demektir.

Örneğin, yerel takımlarımızın müsabakalarına giden taraftarlar kontrol altında tutulabiliyor mu? Kendilerini güvende hissetmek isteyen ve o nedenle silah taşıyanlar, çok kolay bir biçimde bunu başkalarının güvenliğini tehlikeye atacak şekilde kullanabilirler. Maazallah…

Bu nedenle diyorum ki tehlikeli ve yanlış politikalar uygulanırken, futbolu bir afyon gibi kullanıp, sporseverleri uyutmanın ya da öyle düşünmenin hiçbir esprisi olamaz. Futbolda hissedilen sevinç ve mutluluk gerçek ve insanidir. Bunun keyfini çıkarmalıyız ama bazı şeylerin de gerçekleşmesi gerekiyor. Yeni makalemde onları da açıklayacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here