Futbol Oyunu ve İmamlık (1)

0
61

Değerli Okurlarım, bugün sizlere imamlıkla ilgili, ilginç bulacağınızı ümit ettiğim bir makale sunacağım. “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, Allah’ın gazabından okrarım” diyen imamları tenzih ederim ve hem de konumuzun dışında tutarım. Başka türlü olmaz da ondan!

Bir Adalet Bakanı, Yargıtay İmamı’nın, Korsika İmamına danıştığına dair karar kıldı ve de söyledi. Bunu söyleyen önemli kişi zaten imam! Başakan mı? Başbakan zaten imam! “Ben İstanbul’un imamıyım” diyordu, çok iyi hatırlayacaksınız. Bu ne demektir? İmam, imama danışmış, imamın koluna girmiş… Bir şey konuşmuyorlar ya da konuşamıyorlar. İmamın imamı şikâyet ediyor.

Minarede ezan okuyan kişi, aşağıdaki statta bir takımın gol attığını görünce “GOL” diye bağırıyor. O da imam. Başbakan mı? O zaten imam! Sporu seven, futbol için statlara yüzlerce polis gönderen emniyetin imamını durup dururken manşet yaptılar.  Sunucu mu? O zaman Ilıcalı imam, başbakan da, Kanal X Ilıcalı’ya helal olsun demedi mi?

Emniyetin imamını birazcık engelleyebilmek için 15 milyonluk şehrimize vali ve de emniyet müdürü getirdiler, “Gezi”lmiş yerlerden. Çok ilginç, onlar da imam… Bir banka genel müdürünün sporcu olduğu göz ardı edilerek evinde ayakkabı kutuları yakalandı. Soruşturmaya gerek var mı? Adam aslında imam ama futbol oynamış imam! Ya Başbakan? O zaten futbolcu, yan-yan yürüyor ya…

O banka genel müdürüne sormuşlar. Ya kardeşim senin kaç çift ayakkabın var? Bu kadar ayakkabıyı ne yapacaksın? “…Ben ayakkabı giymem ki yemeni giyerim Allah’ın izniyle…” Peki, bu kadar parayı fakirlere mi dağıtacaksın? Ne alakası var, bu paralarla imam hatip yapacağız, demiş. İmam ya…

İmamın ayakkabı kutusu yakalanınca derhal onurlu kabine değişti değişmesine de, ekonomi bakanı imam oğlu imam, bilimcilerin bakanı da imam. Yeni Başbakan yardımcısı imam! Bu imam belediye başkan adayı olunca yeni adalet bakanı o da imam.

Emniyetin imamı var diye, emniyetin başına başka bir imam getirilince, İçişleri eski Bakanı böyle saçmalık olmaz dedi ve istifa etti. Yeni Adalet Bakanı ve de kendisi de zaten imamdır. İmanın olduğu yerde hiç imam olmaz mı? Devletimizi laik diye mi tarif ediyoruz. İçimiz dışımız imam oldu. Hem de en kralından!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here